Helyesírási hibákkal teli szórólapon tájékoztatták a csanádpalotaiakat – II. rész

Csanádpalota város polgármestere és képviselői egy nem túl igényes szórólappal örvendeztették meg a lakosságot szeptemberben, melyben magyarázzák eredménytelenségüket és minden probléma okozójára, Dr. Debreczeni Istvánra mutogatnak. Cikksorozatunk második részében további témaköröket mutatunk be a kiadott tájékoztatóból. (Az elsőt itt olvashatják.)

A cikkünkben olvasható helyesírási és fogalmazási hibák oka, hogy szó szerint idézzük a röpirat szövegét.

Röpirat:

,,Fólia (mezőgazdasági közfoglalkoztatási mintaprogram)
indulás: – üres fóliasátrak, 2 vázon nincs fólia

  • nincs palánta – nem működik az öntözés
  • az általunk művelt földek állapota aggasztó
  • az Önkormányzat által megvásárolt házak helyzete – bajt vettünk a nyakunkba
  • Peres ügyek: elküldött dolgozók!
  • bogácsi üdülő – TÉVÉ elveszett
  • SAPI-VILL – kifizetetlen számla”

A valóság:

Az önkormányzat a mezőgazdasági mintaprogram keretében műveli a mezőgazdasági területeit. A program 100 %-ban támogatja a bért és járulékait, valamint anyagi forrást biztosít a művelés költségeire, ráadásul az önkormányzatot is megilleti a földalapú támogatás, sőt az aszálykárra még biztosítás is van kötve. Valószínűleg sok gazda cserélne az önkormányzattal, hiszen 0 forint saját forrásra van szükség a műveléshez.

A fóliában csapvízről locsoltak a nyáron, pedig van fúrt kút és eddig az öntözés működött. Ha pedig elromlott, akkor meg kell javítani. Elmondásuk szerint üresek voltak a fóliák, de akkor mit árulnak a zöldségboltban és a piacon?

Információink szerint az önkormányzat az utóbbi 3 évben nem vásárolt ingatlant. Ajándékba kapott egyet egy magánszemélytől, illetve hármat Magyar Falu Program pályázat keretében Dr. Debreczeni István idején nyert el. Egyikért sem kellett fizetni.

A munkaügyi perekből lehetett volna tanulni. Csodálkoznánk rajta, ha a leszámolás, – mely révén folyamatosan távolítanak el dolgozókat, – ne lennének újabb perek.

Bogácson eltűnt a tv, amit hónapok óta keresnek. Talán az önkormányzattal perre menő, még Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester által megbízott személlyel kellene felvenni a kapcsolatot, aki a bírósági eljárás előkészítő szakaszában lenyilatkozta, hogy elvitt egy televíziót.

Úgy tudjuk, a Sapi-Vill Kft-t kifizette az önkormányzat, de továbbra sem végezte el a pályázatban előírtakat, továbbá számlákat küldött és küld, de nincs szerződése semmire.

Röpirat:

,,Az Önkormányzat által kötött szerződésekből eredően előre felvett pénzek 2021-2022. évben

  • földhaszonbérleti dÍj
  • antenna (a Dózsa soron lévő, Westel-torony néven ismert) felállításához biztosított terület 10
    éves időszakra szóló bérleti díja”

A valóság:

A bérbe adott földek haszonbérleti díját évente kapta meg az önkormányzat, nem pedig előre vette fel a bérbeadás teljes időszakára, sőt Debreczeni idején változtatták meg úgy a haszonbért, hogy az önkormányzat jelentősebb bevételhez jusson, mint korábban.

A 10 évre előre felvett bérleti díj, ami a „Westel-torony” bérbeadásából származott a magas infláció miatt sokkal jobban megérte gazdaságilag, mint ha évente kapta volna meg a a díjat az önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink