,,Helyi ügyekben könnyebb a fideszes helytartókat meghátrálásra kényszeríteni”

Országosan nem lehet nyomást gyakorolni a Fideszre, de helyi szinten egy-egy megmozdulás el tud érni eredményt, erre – reméljük, – jó példa a gyermekorvosi ügyelet rendezése – fogalmazott a Makói Csípősnek Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője. Az ellenzéki párt szerda délután Makón tájékoztatta az embereket a fideszes megszorításokról.

A Momentum az egész országot járja, szerdán Csongrád-Csanádban mutatták be a kormányzati megszorításokat a lakosságnak. Ez néhány hete kezdődött és november közepéig tart, a kampány több óriásplakáttal egészült ki, valamint egy plakátautó megy körbe, tegnap délután éppen Makón.

Igyekszünk minél többekhez elvinni a fideszes megszorításokat, amiket mindenki tapasztal, de ezek burkoltak, sokszor nem derül ki, hogy ténylegesen azok. Pozitív a tapasztalat, nem kapunk beszólásokat, mint ami az országgyűlési kampányban jellemző volt. Akik ódzkodtak eddig, azok is elvették legalább a szórólapot, mások mesélnek a helyi témákról. Most hallottam például, hogy csak magánrendelésben van bőrgyógyászat Makón

– fogalmazott oldalunknak Hajnal Miklós.

A momentumos képviselő hozzátette, bár ez egy országos kampány, foglalkoznak helyi ügyekkel is. A legaktuálisabb a gyermekorvosi ügyelet kérdése volt Makón. Ezzel kapcsolatban elmondta:

Országosan nem lehet nyomást gyakorolni a Fideszre, de helyi szinten egy-egy megmozdulás el tud érni eredményt, erre – reméljük, – jó példa a gyermekorvosi ügyelet rendezése. Helyi ügyekben könnyebb eredményt elérni és a helyi fideszes helytartókat meghátrálásra kényszeríteni.

Hajnal beszélt arról is, azzal vádolja őket a Fidesz, hogy nem akarják az uniós pénzek érkezését, de éppen ellenkezőleg, nagyon örünének, ugyanis kicsit segítene a gazdasági kilábalásban. De ha ezt megint húsos fazékként kezeli a kormány, az csak tovább mélyíti az egyenlőtlenségeket: van aki vadászkastélyt épít, másoknak már a hó közepére is elfogy a pénze – tette hozzá.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink