Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

A jogász közölte, a döntés úgy született meg,

  • hogy 2023.07.19. óta per van folyamatban az átszervezés érvénytelensége iránt (meg még 2 per tavalyról),
  • 2023.09.13-án bejelentette e-papiron az Oktatási Hivatalnak, hogy ne hozzanak határozatot, de ha hoztak, azt nyomban meg is fellebbezik,
  • nincs semmilyen okirat feltöltve a nyilvántartásba, ami megalapozná az adatmódositást. Pedig ezt kötelező megtenni a változás átvezetésével egyidejűleg. (Tavalyi az utolsó határozat és alapító okirat módosítás a KIR-ben.)

Szerintem nincs is ilyen jogerős határozat, mert augusztus 31-ig kell náluk lejelenteni a változásokat, amiről egy fellebbezhető határozatot kell hozni, ahol a fellebbezési határidő 15 nap. Ha szeptember elsején rögtön meg is hozták volna, a 15 nap szeptember 16-án járt volna le… de 14-én már át is vezették a nyilvántartásban

– fejtette ki Kotroczó. A fentiek fényében ismét benyújtott egy megsemmisítés iránti fellebbezést az Oktatási Hivatalba és még tegnap egy kérelmet a törvényszékre, hogy ugyan nézzék már ezt meg.

Mint az ismert, tavaly június 30-án eldöntötték, hogy a Bartók épületben tanuló diákok az új Almásiba járnak majd és hiába a tiltakozás és különböző jogi procedúrák, a tanévet ősszel ott kezdhették. A szülőknek annyit sikerült elérniük, hogy ahová 7 évig jártak a gyermekeik, jelképesen el tudjanak ballagni onnan is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »