Hódmezővásárhely távozó alpolgármestere jogerősen pert nyert a Promenád ellen

Szabó János alpolgármesterként tegnap töltötte utolsó munkanapját a hivatalban. Ezen a napon kapta kézhez a másodfokú bíróság végleges, jogerős ítéletét. Ebben a 2018. szeptemberében róla és családjukról, a Promenádon, majd a Fidesz szórólapjain terjesztett rágalomhadjárat miatt hoztak döntést.

Szabó azt írta ma oldalán: ,,Szimbolikussá tette a búcsúmat, szép keretes szerkezetet adva a közéleti tevékenységemnek! Szórólappal kezdődött, ítélettel végződött – napra pontosan.”

Közlése szerint a bíróság megállapította, hogy a Promenád, illetve annak kiadója, a Csanád Média Kft.

  • megsértette a magánélet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogukat,
  • az otthon tiszteletben tartásához való joguk sérelmét valósította meg,
  • megsértette a felperes jóhírnévhez való jogát,
  • megsértette a felperesek képmáshoz való jogát.
  • és számos hazugságot, csúsztatást közöltek kiadványukban.

Mindezért kötelezik a fideszes lapot, hogy 15 napon belül saját költségén az eredetivel azonos méretű, 19.600 darab kommentár nélküli és az ítéletre vonatkozó rendelkezését tartalmazó szórólapot juttasson el a hódmezővásárhelyi háztartásokba.

Továbbá 15 napon belül meg kell fizetniük 1,8 millió forint sérelemdíjat, ezen összegek 2018. szeptember 10-től számított késedelmi kamatát, 576 ezer forint perköltséget, 721 ezer forint illetéket. Szabó szerint ez összesen több mint 3 millió forint, a szórólapok előállítása és terjesztése további 2-300 ezer forint, így ezek a tételek az ügyvédi költségekkel együtt legalább 4 millió forintba kerülnek.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink