Hódtói Pihenőpark lesz a park neve

A Hódtói Pihenőpark nevet viselheti az egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén létesült park – döntöttek a csütörtöki közgyűlésen.

Augusztusban kérdőíven szavazhattak a lakosok az elnevezésről. A válaszadó helyi polgárok 53%-a Hódtói Pihenőparknak nevezné el a parkot. A hely népszerű lett a helyiek körében, nyár végére a büfé üzemeltetésére is sikerült vállalkozót találni. A közgyűlésen elhangzott, hogy az iskola tiszteletére egy emlékhelyet szeretne az önkormányzat létrehozni a parkban.

Ismert: A Területi Operatív Programban, 831 millió forint európai uniós támogatásból alakították ki a Hódtóban a pihenőparkot, a régi Kossuth-iskola helyén. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakításokkal vezetik el a látogatókat a tóig, amelyet két híd keresztez. A projekt keretében még megújították az Európa Park sportpályáját és egyes zöldfelületeit.

Az elnevezésre vonatkozóan 2247 ív érkezett vissza a városházára. 905-en voksoltak a régi iskola – Kossuth Zsuzsanna – nevére. A 2247 szavazóból 114 szavazat érkezett az Almási István néhai polgármester nevére. 1172 szavazattal lett befutó a Hódtói Pihenőpark elnevezés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink