Húszmilliós képet vittek el Makóról

Kocsis Imre, Makó díszpolgárának Lakodalom című festménye a szentendrei Skanzen Galériába került kölcsönbe. Az alkotás az önkormányzat tulajdona, ők adták oda az emlékkiállítás erejéig.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum még a múlt esztendőben programjai közé emelte Kocsis Imre “Ahol élünk” című kiállításának megrendezését, a művész váratlan halála azonban a kiállítási tervet átalakította, így most már egy emlékkiállítást rendeztek meg. A festőművész terve is az volt, hogy e fő műve megjelenjen a szentendrei kiállításon.

Dr. Sári Zsolt, a kiállítás kurátora kérte a várost, hogy adják kölcsön a képet, természetesen úgy, hogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum vállalja a kép szakszerű csomagolását, szállítását és biztonságos őrzését a kiállítás alatt. A 20.000.000 forint értékű alkotást tegnap délután vitték el Makóról.

A kiállítás helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Skanzen Galéria, Szentendre. Időpontja: 2015. szeptember 25. – 2016. április 20.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink