Húszmilliós képet vittek el Makóról

Kocsis Imre, Makó díszpolgárának Lakodalom című festménye a szentendrei Skanzen Galériába került kölcsönbe. Az alkotás az önkormányzat tulajdona, ők adták oda az emlékkiállítás erejéig.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum még a múlt esztendőben programjai közé emelte Kocsis Imre “Ahol élünk” című kiállításának megrendezését, a művész váratlan halála azonban a kiállítási tervet átalakította, így most már egy emlékkiállítást rendeztek meg. A festőművész terve is az volt, hogy e fő műve megjelenjen a szentendrei kiállításon.

Dr. Sári Zsolt, a kiállítás kurátora kérte a várost, hogy adják kölcsön a képet, természetesen úgy, hogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum vállalja a kép szakszerű csomagolását, szállítását és biztonságos őrzését a kiállítás alatt. A 20.000.000 forint értékű alkotást tegnap délután vitték el Makóról.

A kiállítás helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Skanzen Galéria, Szentendre. Időpontja: 2015. szeptember 25. – 2016. április 20.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kiskunfélegyházán remekeltek a makói sakkozók

Január 8-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a IX. Móra Kupát. A 10-10 perces időbeosztású, hét fordulós viadalon négy fő utánpótláskorú-, egy fő ifjúsági- és egy fő felnőtt korú makói játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tovább olvasom »