Idén is a makói roma önkormányzat elnökének és képviselőjének cége nyírhatja a füvet

A makói önkormányzat nyílt közbeszerzésére négy ajánlat érkezett, ebből egy érvénytelen volt, az ajánlattevő egészen furcsa indoklásai miatt. A másik három közül a GOLD PE-FA Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. Ennek tulajdonosa a makói roma önkormányzat elnöke és egyik képviselője.

A fűnyírásra ajánlatot a hódmezővásárhelyi Szoliter Építőipari Kft, a tiszaszigeti Zöldterület Kezelő Kertészeti Kft, az apátfalvai HAVA PLUSZ KFT. és a makói GOLD PE-FA Kft. adott.

A vásárhelyi cég úgy nyilatkozott, 1-2 Ft/m2-ért vállalja a fűnyírást. Az önkormányzat szerint ez aránytalanul alacsony, ezért érdeklődött, milyen nyereséggel számolnak. Indoklásukban 10%-os nyereség kalkulációt mutattak be, ami 1 Ft/m2. Az önkormányzat felhívta rá a figyelmet, az ajánlattevő elsőként még változó üzleti hasznot kalkulált, majd fix százalékos értékre változtatta. Úgy értékelték, a tervezett üzleti haszon kalkulációja nem objektív számításon nyugszik. Továbbá a nyesedék elszállítása és megsemmisítése a kiegészítő indoklásban már nem szerepelt. Az ajánlatkérő önkormányzat úgy határozott, az egymásnak ellentmondó indoklások nem támasztják alá az ajánlati ár megalapozottságát. Mivel ezeket később sem oldotta fel a cég, így az ajánlata érvénytelen lett.

A legkedvezőbb pedig a GOLD-PE-FA Kft. ajánlata volt, nettó 15 Ft/m2-es árral. A kft. 51%-os tulajdonosa Petrovics Attila, a makói roma önkormányzat elnöke, 49%-os tulajdonosa pedig Farkas Tamás, a roma önkormányzat képviselője.

Makón alkalmanként összesen 323.600 négyzetméteres területet kell füvet vágni a nyertes cégnek.

(Fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hatalmasat emelkedtek a mezőgazdasági árak

Márciusban nagy lendületet vett a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése, az egy évvel korábbiakhoz képest 37,4 százalékkal álltak magasabban, ami 12,5 százalékponttal több a februári 24,9 százaléknál. Az első negyedévben a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 33,9 százalékkal nőttek a múlt év azonos időszakához viszonyítva, pedig már akkor is 13,0 százalékos volt az éves drágulás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink