? Idén is fenyegetőzik majd Orbán Viktor március 15-én?

,,A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” – fogalmazott 2018. március 15-én, a legutóbbi választások előtt.

Orbán Viktor 2018. március 15-én egyértelmű irányt jelölt ki a híveknek: aki nem velük van, az ellenük. A kormányfő akkor tette igazán egyértelművé az elvárásokat, amikor is kijelentette, hogy a választáson minden jelölt, aki nem a Fidesz jelöltje, az Soros György embere, majd egy, még csak nem is burkolt fenyegetést helyezett el az ünnepi beszéde derekán:

,,A magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket közöttünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán mesterkednek. Nos, persze azért ezt nem fogjuk tétlenül nézni. Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzetünk. Természetesen harcolni fogunk, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be. (…) A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” – mondta.

Az elmúlt 4 évben Orbán Viktor ennek megfelelően igyekezett is eltakarítani az útból azokat, akik a fideszes narratíva szerint nem magyarok.

(zsurpubi.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink