A vásárhelyi Fidesz a választás tisztaságáért aggódik

Forrnak az indulatok a fideszes sajtóban a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása kapcsán, miután az utolsó pillanatban egy személyi változás történt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az egyik javasolt VB tag a keddi testületi ülés előtt jelezte, hogy nem tud részt venni a bizottság munkájában.

A város jegyzője, dr. Tatár Zoltán, úgy is mint a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda (OEVI) vezetője tegnap közleményt adott ki, amelyben cáfolta a helyi médiában megjelent állításokat, miszerint bármi jogtalanság történt a bizottsági tagok kiválasztása során. Többek között azt írta: nem felel meg a valóságnak, hogy az OEVB tagjaira vonatkozó javaslata a polgármesterrel közös előterjesztésként került a Közgyűlés elé. Az előterjesztést az Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottság 2022. február 14-én tartott ülésén megtárgyalta, és 1 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem támogatta.

Az eredeti előterjesztésben póttagnak javasolt egyik személy 2022. február 14-én a reggeli órákban telefonon jelezte, hogy nem vállalja a megbízatást. Ezen okból Tatár a jogszabályoknak megfelelően módosította írásban az OEVB megválasztására vonatkozó indítványát. Mivel nyílt ülés volt, az érintett személy személyiségi jogainak védelme érdekében a módosítás okáról nem tájékoztathatta a Közgyűlést.

Az eredeti anyag szerint a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság tagja lett volna Faragóné Szénásy Emese, póttag pedig Dr. Tóth Györgyné. Végül, az elfogadott anyag szerint bizottsági tag lett Feketéné Dr. Szemző Margit, Dr. Bartha Béláné Dr. Farkas Margit és Dr. Kecskés Fanni. Póttag Faragóné Szénásy Emese és Madácsy Józsefné.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »