Idén is gyűjtik az adó 1%-át a Szegedi Cicamentők

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét is megviselte a koronavírus járvány. Elmaradtak a gyűjtések, az örökbefogadó-nap, a rendezvények és menteni sem tudtak úgy, ahogy azt eddig tették. A fokozatos nyitásnak köszönhetően, azonban már nagyobb mozgásteret kaptak a lelkes cicabarátok.

Az egyesület életét is megviselte a járvány miatti korlátozás. Mivel a szervezet dolgozó, magánemberekből áll, a járványügyi szabályok rájuk is vonatkoztak, így a kijárási korlátozás idején menteni sem tudtak. Szili Éva elnök elmondta, sajnos meg volt kötve a tagok keze, hiszen a szervezet olyan cicabarátokból áll, akik munka után a szabadidejükben tudnak segíteni az árván maradt macskáknak. Sokan elfelejtik, hogy az egyesületnek nincs menhelye, ahol el tudnák helyezni a mentett állatokat, csak az ideiglenes gazdikra számíthattunk, akiknél szintén telt ház volt. Sajnos, mivel a befogadóképességünk korlátozott volt, ezért szinte csak az orvosi költségekben tudtunk segíteni egy-egy esetben, de több cicát nem tudtunk fogadni.

A fokozatos nyitásnak köszönhetően már kicsit nagyobb mozgástere van az egyesületnek, hiszen később kezdődik a kijárási korlátozás, így munka után több mentésnél tudnak segíteni. Szili Éva kifejtette, ha minden jól alakul, akkor idén már saját irodát tud berendezni az egyesület, ahol már meg tudják tartani a rendezvényeket, a gyerekeknek előadásokat és terveik szerint egy mini menhelyet is berendeznének, ahol korlátozott számban tudnák átmenetileg elhelyezni cicákat. Hozzátette, az adó egy százalékokat idén is gyűjti a szervezet, hiszen az ebből befolyó összegből a mentett állatok orvosi költségeit tudják fedezni.

Kérik, amennyiben még nem döntött az adója 1 százalékáról, akkor gondoljon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületére!

A szervezet egész évben várja az ideiglenes befogadók jelentkezését is, akiknek annyi a feladata, hogy a rájuk bízott cicákat gondozzák, szocializálják, amíg gazdisodnak. Az ideiglenes befogadók önkéntes munkáját az egyesület eledellel és felszereléssel is segíti. Az álomgazdik is jelentkezhetnek, hiszen a mentett cicák külső-belső parazitamentesítés után, örökbefogadási szerződéssel vihetők el. Az örökbefogadható cicusokról a fotók a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete Facebook oldalán találhatók.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »