📷 Így fog kinézni az Almási iskola a felújítás után

Csaknem 2000 négyzetméternyi épület bontására is sor kerül, ezen kívül az étkező bejárata, a tornaterem homlokzata és az öltözők is megújulnak.

Makón elkezdődhetnek az Almási Iskola építési munkálatai a Dél-Konstrukt Zrt. kivitelezésében közel 1,7 milliárd forintból – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. Az érintett ingatlanon jelenleg is általános iskola áll, mely a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ kezelésében van, de az ingatlan tulajdonosa Makó város. Az iskola több, korábban más funkcióval épült építmény összekapcsolásával jött létre.

A kialakított oktatási intézmény kapcsolódó funkciói – köztük a tanári szobák, a műhelyek és kiscsoportos oktatóhelyiségek, az 1970-es évek végén épült tornacsarnok, az étterem és tárolófunkciók – a telken szétszórtan, különálló épületekben vannak elhelyezve.

Az oktatási épület mint főépület szerkezetileg leromlott állapotban van, felújítása aránytalanul magas költségekkel járna.

Ezen állapotok miatt a meglévő tantermi épületegységet felszámolják, és egy új, korszerű épület kialakítására kerül sor. Az elbontandó épületek csak a II. ütemben lesznek csak lebontva, így fenntartva az oktatás folyamatosságát az iskolában.

Könyvtár és sportpálya is épül a fejlesztés keretében

A 10 400 négyzetméteres telken a meglévő és megmaradó épületek alapterülete közel 1100 négyzetméter, a meglévő és átalakítással érintett épületek alapterülete pedig több mint 510 négyzetméter.

A teljesen új iskolaépület közel 2000 négyzetméteres alapterülettel épül meg, melyhez egy 204 négyzetméteres kerékpártárolót is terveznek.

Az új iskolaépületben egy 8 személyes felvonót is kialakítanak. A fejlesztés részeként egy könyvtárat és egy testnevelőtermet is létrehoznak, az udvari tárolókat, az öltözőket és a karbantartó épületet pedig átalakítják és korszerűsítik.

Ezen kívül felújítják a tornaterem homlokzatát, továbbá az étkező bejáratát is átépítik. A telken egy sportpályát és egy jól kihasználható udvari részt is kialakítanak. A telken az épületek beépített alapterülete csaknem eléri majd a 3800 négyzetmétert.

A korábbi iskolaépületet 1600 négyzetméteren bontják le, és melléképületek bontására is sor kerül 300 négyzetméteren.

(magyarepitok.hu, fotók: kk.gov.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

VIDÉKVELED Konferencia Makóról

2022. május 6-7-én második alkalommal is VIDÉKVELED Konferencia. A konferencia ezúttal is hibrid formában kerül megrendezésre, a május 6-án Makón élőben rögzített előadásokat az online konferenciára regisztráló közönség május 7-től éri el az interneten. A program társrendezvénye, a VIDÉKVELED Fesztivál a járványidőszak után, 2023-ban várja majd újra az érdeklődőket.

Tovább olvasom »