Így herdálta el a fideszes városvezetés a régi rendőrség épületét

Az önkormányzat 2018-ban 95 millió Ft+ÁFA összegben értékesítette régi rendőrség épületét a Best Iroda Kft-nek. Ma arról született döntés, hogy ahelyett, hogy visszavásárolná az önkormányzat, – élve a jogával – és piaci áron újra eladná azt, inkább hozzájárult a jelenlegi tulajdonos eladási szándékához.

A mai testületi ülés előterjesztése szerint a 2018-as vevő a makói Dancsi és Társa Kft-nek tovább értékesíti a belvárosi, Hagymatikum melletti épületet 127 millió forintért. Pedig a Best Iroda szállodává szeretett volna átalakítani, azonban ebben nem történt előrelépés.

Az előterjesztésben az olvasható, a visszavásárlási jogot törlik, ezáltal az új tulajdonoshoz kerülhet. A szerződés szerint a Dancsi és Társa Kft. nincs kötelezve szálláshely- vagy éttermi szolgáltatás működtetésére, azt rögzítik, hogy a felújítás után a főépítész bejárást végez.

,,Nem kötött jó üzletet a városvezetés. A városnak lehetősége lett volna 2022-es áron eladni újra az épületet, ehelyett nem keres rajta egy fillért sem. Összehasonlításképp, a McDonald’s telkét 83 millió Ft+ÁFA áron adta el az önkormányzat”

– reagált közösségi oldalán Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a testületi döntést követően.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink