Így mehetünk majd fel az új szegedi hídra

[ad 1]

Botka László, Szeged polgármestere múlt héten ismertette a városházán a megyeszékhely 2016-os költségvetését. Itt szóba került a 2020-ig megépülő déli Tisza-híd, melynek csatlakozásait, térképét bemutatta a jelenlévőknek.

3

Ez alapján az új hídra felvezető közút a Boldogasszony sugárút-Oldal utca kereszteződésétől indul, követi az Oldal utca vonalvezetését a Bánomkert sorig, majd egy körforgalom után egyenesen halad át a Tiszán. Újszegeden az Alsó kikötő soron, majd három körforgalomnál lehet kihajtani. Egyszer a kendergyár egykori területén, a megépülő Tiszapark városrésznél, másodszor az újszegedi állomáshoz közel, végül a a Csanádi utca-Temesvári körút-Szőregi út találkozásánál. Újonnan két kilométer közúti szakaszt kell kiépíteni.

A nagyállomásra tervezik az intermodális csomópontot. Itt lesz a vonat-, a busz- és az elővárosivasút-, azaz a tramtrainállomás. A vágányt egy független vasúti hídon vezetik fel az új Tisza-hídra. Újszegeden a meglévő vasútvonalig új pályát építenek, Újszeged és Makó közötti vasútvonalat pedig modernizálják.

A tervek között szereplő Szeged és Makó között közlekedő tramtrain a szegedi oldalon a Galamb utca felől kanyarodik fel az új hídra, ahol vasúti pályára áll, Makón pedig a Szegedi utcán futna végig, a végállomása a Csanád vezér téren lenne.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink