Így mehetünk majd fel az új szegedi hídra

[ad 1]

Botka László, Szeged polgármestere múlt héten ismertette a városházán a megyeszékhely 2016-os költségvetését. Itt szóba került a 2020-ig megépülő déli Tisza-híd, melynek csatlakozásait, térképét bemutatta a jelenlévőknek.

3

Ez alapján az új hídra felvezető közút a Boldogasszony sugárút-Oldal utca kereszteződésétől indul, követi az Oldal utca vonalvezetését a Bánomkert sorig, majd egy körforgalom után egyenesen halad át a Tiszán. Újszegeden az Alsó kikötő soron, majd három körforgalomnál lehet kihajtani. Egyszer a kendergyár egykori területén, a megépülő Tiszapark városrésznél, másodszor az újszegedi állomáshoz közel, végül a a Csanádi utca-Temesvári körút-Szőregi út találkozásánál. Újonnan két kilométer közúti szakaszt kell kiépíteni.

A nagyállomásra tervezik az intermodális csomópontot. Itt lesz a vonat-, a busz- és az elővárosivasút-, azaz a tramtrainállomás. A vágányt egy független vasúti hídon vezetik fel az új Tisza-hídra. Újszegeden a meglévő vasútvonalig új pályát építenek, Újszeged és Makó közötti vasútvonalat pedig modernizálják.

A tervek között szereplő Szeged és Makó között közlekedő tramtrain a szegedi oldalon a Galamb utca felől kanyarodik fel az új hídra, ahol vasúti pályára áll, Makón pedig a Szegedi utcán futna végig, a végállomása a Csanád vezér téren lenne.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajvédő fal épül Makó központjában

4,8 millió forint + áfáért több méter hosszan egy falat épít a makói önkormányzat egy ház kerítése mellé a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. Zajvédő fal lesz, akárcsak egy autópálya mellett.

Tovább »

Bilincsben vitték el az apátfalvi roma önkormányzat korábbi alelnökét

Mint arról beszámoltunk, egy társaság petrezselyemmel és fokhagymával csalta az áfát. A NAV videót tett közzé az érintettek elfogásáról. A felvételen látható egyik férfi K.T., aki az apátfalvi roma önkormányzat alelnöke volt, a Fidesz támogatását élvezte a 2019-es választáson, de információink szerint jó ideje már nem nemzetségi képviselő.

Tovább »

Fideszes polgármester: Majd a Fidesz-központ megmondja, hogy a kellemetlen kérdésekre mit kell mondani

Tegnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol természetesen Orbán Viktort választották meg a párt elnökének. A tisztújítás során a hazai sajtó több kormánypárti politikust is kérdezett. A XVI. kerület kormánypárti polgármestere, Kovács Péter például meglepően őszinte nyilatkozatot adott, amelyet a 444 szúrt ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink