📷 Illés Emese kapta az Erdei Etelka Alapítvány pedagógus-díját, Fritch Zsófia a tanulói-díját

Csütörtökön tartották a hagyományos Gimi estet a József Attila Gimnáziumban. Itt átadták az Erdei Etelka díjakat, valamint kulturális programok színesítették az ünnepséget.

Már 26 éve rendezik meg az estet az intézményben, ami két részből áll. Az alapítvány kuratóriuma döntött az Erdei Etelka Emlékéremről és a további jutalmazottakról, ennek a díjkiosztóját tartják. Emellett a gimnáziumi tanulók adtak műsort, színdarabot, kórusművet, karácsonyi hangulatban.

– A fotópályázatot szakértő zsűri, Vígh Gabriella fotóriporter értékelte. Az ifjú kutatók pályázatban egy önállóan választották témát kellett kifejteni írásban és előadni szóban. Ez egy verseny volt, külön 5-8. és 9-12. évfolyamban. Az elmúlt tanévben a biológia, természettudományos versenyen elért legeredményesebb diákot díjazzuk, aki most Fritch Zsófia. Ő már Szegeden orvostanhallgató. A tanárok díjazása is ilyenkor történik. Ezt Illés Emese kapja, kifejezetten a biológia versenyek sikeressége miatt – tudtuk meg Martinuszné Korom Gabriellától, az Erdei Etelka Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Erdei Etelka az ’50-es évektől a ’80-as évek közepéig, 27 évig tanított biológiát a gimnáziumban. Hagyatékából hozta létre az alapítványt az önkormányzat, ami az adó 1%-ából és a tőke kamataiból befolyt összeget osztja ki évente az esten.

Természetfotó pályázat 9-12. évfolyam:

I. Kohányi Attila 10.A
II. Szabó Bíborka 10.B
III. Dömötör Zétény 9.A

A tanulók önállóan, Kocsisné Maráczi Margit mentorálásával fotóztak.

Ifjú Kutatók Pályázat 5-8. évfolyam:

I.Bihari Krisztina 8.A
II.Hajdu Enikő 7.A

Különdíj: Dömösi András 7.A

Ifjú Kutatók Pályázat 9-12. évfolyam:

György Luca 10.B

Különdíjat kapott szóbeli prezentációjáért:

Szél Erika 9.C
Gulyás Vivien 10.B
Uracs Dorka 11.A

A díjazottak pénzjutalomban és könyvutalványban részesültek. Az indulókat Illés Emese és Fábján-Nagy Mária készítette fel és három tagú független zsűri véleményezte.

Az elmúlt tanév eredményei alapján tanulói-díjat, az Erdei Etelka Emlékérmét és a pénzjutalmat Fritch Zsófia kapta, aki közösségi munkája mellett a biológia versenyeken elért eredményeinek köszönheti a díjat. Legnagyobb sikereit a Teleki Virág versenyen érte el, indult az OKTV-n és elsősegélynyújtó versenyen.

A pedagógus-díjat Illés Emese kapta, az elmúlt években végzett sikeres munkájáért. Versenyeztette tanítványait több pályázaton, – Zsófi felkészítője is ő volt, – emellett az emelt szintű biológia érettségire is sikerrel készítette fel őket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink