Makó 23,8 milliót kért az államtól rendelőfelújításra – nem kapott

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter által meghirdetett pályázat beadásáról a május 29-i testületi ülésen döntöttek. Most kiderült, hogy a pályázatot elutasították.

A pályázat célja többek között az egészségügyi alapellátást szolgáló épület, vagy helyiség felújítása, fejlesztése. Ennek segítségével felújították volna a Tulipán utcai rendelő tetőszerkezetét, elektromos hálózatát, akadálymentes mosdót alakítottak volna ki és a belső burkolatokat kicserélték volna, valamint belső festés-mázolás szerepelt a tervekben.

Makó az adóerő-képessége alapján a 75%-os támogatási intenzitásba tartozik, így adták be a pályázatot. Ezáltal a kért támogatás 23,8 millió forint, az önerő 7,9 millió forint volt.

A testületi határozatok végrehajtása a szerdai ülésen került szóba. Ebben az olvasható, hogy a pályázat nem részesült támogatásban, de az önkormányzat kérelemmel fordult a miniszterhez a pályázat értékelésének felülvizsgálata tárgyában.

Ahogy lenni szokott, természetesen már maga a pályázat beadása is sikerként lett kommunikálva. Elég csak megnézni Farkas Éva polgármester bejegyzését, vagy a Makói Hírek c. közpénzből működő fideszes újság augusztus 15-i számát (aláhúzás tőlünk.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink