Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: 2019. óta törekszenek arra, hogy digitálisan megújítsák iskoláikat, ennek a folyamatnak egy újabb állomásán vagyunk. Az a cél, hogy a jövő évben minden, a HSZC fenntartásában lévő iskolában okostábla legyen az összes teremben. Ez egy elvárás, nem csak a diákok, hanem az oktatás részéről is, hogy egy olyan technológiával tudjunk oktatni, ami a mai színvonalnak megfelelő – tette hozzá.

Az új okostáblák eltérnek attól, amit korábban vásároltak, ennek vannak olyan támogató szoftverei, amik segítik az oktatást, például felhő-támogatás is van.

Ez tanulnivalót is jelent az oktatóknak is, akik több mint 60-an vannak az óraadókkal együtt, ők összesen 500 nappalis és 180 felnőtt diákot tanítanak, 9 ágazatban 15 szakmát.

Papós András szerint nagyon jó technikai feltételekkel tudnak dolgozni, folyamatosan megújulnak a számítógépeik. Ebben az évben 46 darab új gépet kaptak, amire nagy szükség van, már csak az informatikai képzésük miatt. Az okostáblákon kívül vannak tabletek, amelyek szintén most érkeztek. Az igazgató kifejtette: minden pedagógusuk kapott saját laptopot az évek során, így minden feltétel adott.

Azt tapasztaljuk, ha komolyabb munkahelyre mennek a diákjaink, miután itt végeztek, akkor egy irodában lassan már csak digitális eszközöket fognak használni.

A HSZC saját forrásból 50 darab okostáblát szerzett be 57 millió forintos értékben, a makói Keribe 10 darab került.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink