Iskolaőrt keresnek Makóra és Magyarcsanádra

Az előző tanév zárását követően a benyújtott jelentkezések alapján a 2023/24-es tanévben Csongrád-Csanád vármegyében is tovább bővül az iskolaőri programhoz csatlakozó iskolák köre – számolt be róla a megyei rendőrség oldala.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg hat település (Ásotthalom, Csongrád, Magyarcsanád, Makó, Mindszent, Szeged) nyolc nevelési-oktatási intézményébe keresnek a feladatok ellátására a jelentkezési feltételeknek megfelelő, legalább középfokú végzettséggel rendelkező leendő iskolaőröket. Iskolaőr büntetlen előéletű, cselekvőképes magyar állampolgár lehet és nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt.

A munkába állásukat követően elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, a jelentkezőknek egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági feltételeknek kell megfelelniük.

A felhívásból nem derül ki, de az elmúlt években egyedül a HSCZ Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium intézményben volt iskolaőr Makón, igaz nem sokszor kellett beavatkoznia.

2020-ban az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jött létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőröknél nincs lőfegyver, de szükség esetén testi kényszert, gázspray-t, gumibotot, vagy bilincset alkalmazhatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink