Iskolaőrt keresnek Makóra és Magyarcsanádra

Az előző tanév zárását követően a benyújtott jelentkezések alapján a 2023/24-es tanévben Csongrád-Csanád vármegyében is tovább bővül az iskolaőri programhoz csatlakozó iskolák köre – számolt be róla a megyei rendőrség oldala.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg hat település (Ásotthalom, Csongrád, Magyarcsanád, Makó, Mindszent, Szeged) nyolc nevelési-oktatási intézményébe keresnek a feladatok ellátására a jelentkezési feltételeknek megfelelő, legalább középfokú végzettséggel rendelkező leendő iskolaőröket. Iskolaőr büntetlen előéletű, cselekvőképes magyar állampolgár lehet és nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt.

A munkába állásukat követően elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, a jelentkezőknek egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági feltételeknek kell megfelelniük.

A felhívásból nem derül ki, de az elmúlt években egyedül a HSCZ Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium intézményben volt iskolaőr Makón, igaz nem sokszor kellett beavatkoznia.

2020-ban az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jött létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőröknél nincs lőfegyver, de szükség esetén testi kényszert, gázspray-t, gumibotot, vagy bilincset alkalmazhatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink