Egy iskolaőr van Makón, de nincs sok tennivalója

Nagy Sándor, városi rendőrkapitány beszámolójából kiderül, hogy az illetékességi területükön egy iskolaőr teljesít szolgálatot, méghozza a HSCZ Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium intézményben látja el hétköznap az iskolaőri teendőket.

Az iskolaőr jelenléte tavaly folyamatos volt az iskolában (annak ellenére, hogy korábban volt egy felmondás is). A tevékenységével kapcsolatban a helyi koordinátor, a helyettese és a megbízott bűnügyi osztályvezető hiányosságot, mulasztást nem fedett fel. Az oktatási intézményben különleges esemény, bűncselekmény 2022-ben nem történt – olvasható.

2020-ban az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jött létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőröknél nincs lőfegyver, de szükség esetén testi kényszert, gázspray-t, gumibotot, vagy bilincset alkalmazhatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink