Ismét Farkas Flórián lett a Lungo Drom elnöke

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a „Lungo Drom” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa – közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg újabb öt évre elnöknek Farkas Flóriánt. Hangsúlyozták, a Lungo Drom elkötelezett a kormány politikája mellett.

A Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekintik, értékeik megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látják – írták.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, büntetett előéletű, egy alkalommal pedig Göncz Árpád elnöki kegyelme mentette meg az újabb börtönévektől. A képviselő a parlamentben gyakorlatilag nem létező szereplő, nem szólal fel. A Országos Roma Önkormányzat egykori elnökeként úgy vezényelte le a cigány felzárkóztatásról szóló Híd a munka világába programot, hogy drága autókra és gellérthegyi villára költötték a pénzt a romák megsegítése helyett.

Az 1,6 milliárd forintról szóló ügyben 2015 óta csinálnak úgy a hatóságok, mintha nyomoznának – a megfogalmazás nem véletlen, inkább tragikus súlyú: Farkast még mindig nem hallgatták ki, így ő nem szerepel a gyanúsítottak között. A kormánynak vissza kellett fizetnie a programra kapott uniós támogatást, miután a csalások nyilvánvalóvá váltak.

Politikai elemzések szerint Farkas Flórián érinthetetlen szerepe abból ered, hogy kiemelt pozíciójáért cserébe megbízhatóan szállítja a roma szavazatokat Orbán Viktornak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink