Itt tartunk: megrongálták a szegedi kettős keresztet

[ad 1]

Ismeretlenek kettétörték a Jobbik Szegedi Alapszervezete által állított kettős keresztet az Anna kútnál. 

“Keddről szerdára virradó éjjel megrongálták a Jobbik Szegedi Szervezetének az Anna-kúton felállított adventi kettős keresztjét.

A vandálok ezer éves vallási és nemzeti jelképünket kettétörték és a környezetét is megrongálták. Véletlen balesetről szó sem lehet, ezt bizonyítják a széttört keresztről készült képek is. A városi alapszervezet közel tizedik éve vesz részt a Jobbik keresztállítási missziójában. Jóérzésű szegediek örömmel fogadták minden évben. Sokan megálltak egy-egy gyertyát, mécsest gyújtani a kereszt alatt.

A keresztény jelképek megsértése mindenkor, de főként Karácsonykor, minden ünneplő emberben mélységes felháborodást kelt. Ezt tudják azok, akik ezt tették.

A mostanihoz hasonló támadásra eddig nem volt példa. Ez a megbotránkoztató cselekmény rávilágít egy városbiztonsági problémára is, a térfigyelő kamerarendszerek elavultságára és hiányára. A szegedi Jobbik több ciklus óta küzd azért, hogy fejlessze a városi térfigyelő kamerarendszert, azonban eddig szándékunk nem talált meghallgatásra. Célunk továbbra is az, hogy javuljon a közbiztonság Szegeden.

Folytatni fogjuk keresztállítási misszióinkat, a Karácsony valódi üzenetének megismertetése és történelmi jelképeink bemutatása céljából.

A Jobbik Szegedi Szervezete a széttört adventi kereszt darabjaival is segíteni kívánt, ezért felajánlotta egy szegedi többgyermekes családnak” – írja közleményében a párt.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink