Itthon legyen otthon az ifjúság – megőrizve magyarságát

[ad 1]

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának III. Országos Kongresszusa 2016. február 20-án elfogadta a Kiáltvány a magyar fiatalokhoz című dokumentumot. Az egyhangú döntéssel elfogadott deklaráció három fontos témát jár körbe – tájékoztatta az alfahir.hu szerkesztőségét a Jobbik IT.

A kiáltvány „Itthon legyünk otthon” elnevezésű része azt a felelősséget határozza meg, ami a fiatalok közötti legnépszerűbb pártként, a szervezetet arra kötelezi, hogy egy olyan kiszámítható, létbiztonságot adó ország létrehozásáért dolgozzon, ahonnan nem elmennek a fiatalok, hanem ahol boldogulhatnak és amely a már külföldön élők számára is vonzó lehet.

A kiáltvány „Őrizd magyarságod!” fejezete a célt fogalmazza meg, miszerint mindaddig, amíg nem sikerül az itthoni boldogulást biztosító országot létrehozni, addig mindent meg kell tennünk az elvándorolt honfitársaink magyarságának megőrzése érdekében. Minden segítséget meg kell adni a kint élőknek is, hogy megőrizzék magyar identitásukat, kultúrájukat és lelkületüket.

A dokumentum záró rész pedig a közös cselekvésre, az ügy pártpolitikán felett álló, össznemzeti jellegére hívja fel a figyelmet. A kiáltvány teljes egészében itt olvasható el.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink