Ízek és élmények a szökőkút mellett

Ünnepélyes zászlófelvonással, majd felvonulással vette kezdetét hivatalosan is a Hagymafesztivál. Az egész hétvégét felölelő rendezvényen számos fellépőt láthatnak a főtérre kilátogatók, a gyermekek játszótéren kapcsolódhatnak ki, reggeltől estig pedig rengeteg árus várja a vásárolni vágyókat. 

23240337

A Makói Általános Iskola utánpótlás fúvószenekara szolgáltatta a zenét, miközben felhúzták Makó és az ország zászlaját. Ezt követően lovasok, mazsorettesek és a Maros Táncegyüttes legifjabbjai tettek egy kört a város főterén. Fél hatkor szitáló esőben a polgármester köszöntötte a jelenlévőket a szökőkútnál, majd koktélparádé indult a gasztroszínpadon. Tizennyolc órakor a Ladybird stúdió Wonderland című táncjátékát mutatta be a Hagymaházban, este nyolctól pedig a Gypo Circus lép fel a főtéren.

A fesztivál idejére több település delegációja érkezett városunkba. Így Ada, Nagyszentmiklós, Óbesenyő, Lugos, Igazfalva, Bodófalva, Jaslo, Radomsko, Vízkelet, Sárospatak és Kisorosz képviselői is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Perneki László lett Csanádpalota polgármestere

A valasztas.hu-n nincs fent az eredmény este háromnegyed 10-kor, azonban Nyergesné Kovács Erzsébet, korábbi csanádpalotai polgármester tudni véli, hogy Perneki Laszló 1026, Dr. Debreczeni István 374 szavazatot kapott.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

323 éve a néptelen és feldúlt Makó újra elkezdett benépesülni

A Szegedről visszavonuló törökök nagy pusztítást végeztek Csanád megyében, a Marostól északra. Ennek eredményeképpen 13 évig lakatlan pusztaság volt a terület, míg a Pozsonyi Kamara 1699. május 7-én négy esztendőre felmentette a Makóra visszatelepülőket mindennemű szolgálat és rendes és rendkívüli adó alól.

Tovább olvasom »