Megszépült iskolába járnak Csanádpalotán

Teljes felújításon esett át a Dér István Általános Iskola egyik épülete, melyben az első és a harmadik osztály tanítása kezdődött meg szeptember elsejével. A Kormány és az önkormányzat támogatásával 13 millió forintba került a beruházás.

86639851

Nem volt rossz állapotban, hiszen 2006-ban újították fel az épületet, ám öt éve új óvoda épült, kettő intézményt összevontak, így kiürült ez a létesítmény. Most végre találtak neki funkciót, hiszen az elsősök és a harmadikosok itt kezdték meg tanulmányaikat a hónap elején. Összesen négy osztálytermet, egy gyógypedagógia szobát és kiszolgáló helységeket újítottak fel, a Kormány tíz, a palotai önkormányzat pedig három millió forintot tett hozzá. Túl vagyunk az infrastrukturális fejlesztéseken, most már arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy a helyiek életminősége javuljon – mondta Kovács Sándor polgármester, aki még elárulta, hogy kétszázhetven csanádpalotai gyermek kapott ötezer forintos beiskolázási támogatást a tanév előtt.

Szabó Zsuzsanna, az iskola igazgatója nagyon örül, hogy ez elkészült, mint mondta: a környezet, az eszközök fontosak ahhoz, hogy a nevelés és a tanulás eredményes legyen.

54702460

A köszöntőket követően az iskola tanulói adtak műsort a művelődési házban, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot és szétnéztek az intézményben.

46262567

A tervek szerint ezt a felújított részt, az iskola másik épületét és a felújításra váró sportcsarnokot egybe nyitják majd, így egy területen lesz majd ez a három oktatási létesítmény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink