Megszépült iskolába járnak Csanádpalotán

Teljes felújításon esett át a Dér István Általános Iskola egyik épülete, melyben az első és a harmadik osztály tanítása kezdődött meg szeptember elsejével. A Kormány és az önkormányzat támogatásával 13 millió forintba került a beruházás.

86639851

Nem volt rossz állapotban, hiszen 2006-ban újították fel az épületet, ám öt éve új óvoda épült, kettő intézményt összevontak, így kiürült ez a létesítmény. Most végre találtak neki funkciót, hiszen az elsősök és a harmadikosok itt kezdték meg tanulmányaikat a hónap elején. Összesen négy osztálytermet, egy gyógypedagógia szobát és kiszolgáló helységeket újítottak fel, a Kormány tíz, a palotai önkormányzat pedig három millió forintot tett hozzá. Túl vagyunk az infrastrukturális fejlesztéseken, most már arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy a helyiek életminősége javuljon – mondta Kovács Sándor polgármester, aki még elárulta, hogy kétszázhetven csanádpalotai gyermek kapott ötezer forintos beiskolázási támogatást a tanév előtt.

Szabó Zsuzsanna, az iskola igazgatója nagyon örül, hogy ez elkészült, mint mondta: a környezet, az eszközök fontosak ahhoz, hogy a nevelés és a tanulás eredményes legyen.

54702460

A köszöntőket követően az iskola tanulói adtak műsort a művelődési házban, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot és szétnéztek az intézményben.

46262567

A tervek szerint ezt a felújított részt, az iskola másik épületét és a felújításra váró sportcsarnokot egybe nyitják majd, így egy területen lesz majd ez a három oktatási létesítmény.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makói orvosprofesszort tüntettek ki a Westminster Apátságban

A makói születésű, jelenleg Londonban élő Lantos Péter (született Leipniker Péter) orvosprofesszor szeptember 27-én a Westminster Apátságban vette át a királynő képviseletében megjelent Sir Kennet Olisától a Brit Birodalmi Érdemrendet (BEM) a holokauszt oktatásáért és tudatosításáért végzett szolgálataiért – adta hírül privát oldalán Urbancsok Zsolt, makói főlevéltáros.

Tovább »

Kásler döntött, december 1-től csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írja a Telex egy birtokába került levélre hivatkozva. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata alapján a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Megjelent Zsombón a madárinfluenza

Egy zsombói pecsenyekacsa-állományban és egy újkígyósi tenyészlúd-állományban is madárinfluenzát diagnosztizált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma – közölte az MTI.

Tovább olvasom »