Jakab: a miniszterelnök mintha valami kegyet gyakorolna a nyugdíjemeléssel

Orbán Viktor a menetrend szerinti péntek reggeli rádióinterjúban kifejtette, hogy ,,nemcsak az aktuális nyugdíj, hanem a 13. havi nyugdíj is 5 százalékkal fog emelkedni. Ha van miből adni, akkor az ember szívesen ad”.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a miniszterelnök ,,nagylelkűségét” közösségi oldalán köszönte meg.

Mintha valami kegyet gyakorolna – közölte, hogy jövőre most már tényleg az infláció mértékében emelik a nyugdíjakat 5 százalékkal, de lesz itt 10 százalékos béremelés is.

 – írja a politikus, aki hozzáteszi, Orbán elvárja, hogy örüljünk az emelésnek, miközben a benzin ára 38, az étolajé 27, a margariné 20 százalékkal nőtt egy év alatt.

Orbán azt is mondta, nem lehet most többet adni, mert ezt a pénzt meg is kell termelni.

Jakab rávilágítva az összefüggésekre megemlíti, hogy az emberek ennél jóval több pénzt termelnek akkor, amikor látástól vakulásig dolgoznak. Csak végül nem ők kapják meg, hanem a Völnerek meg a Mészárosok.

Amikor ön bejelenti, hogy ad 5 százalék nyugdíjemelést, meg 10 százalékot a melósoknak, kb. úgy viselkedik, mint a tolvaj, aki kirabolja a házat, de az aprót az asztalon hagyja, és elvárja, hogy ezért legyünk hálásak. Hát nem. A tolvajok normális helyen nem hálát kapnak, hanem bilincset

– zárja reakcióját a pártelnök. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink