? Jakab Péter: a kormány a korlátlan hatalommal csak lopott, fenyegetőzött, sorosozott

,,A Fidesz politikai pályája egy rendszerváltással kezdődött, és ígérem, hogy egy másikkal fog véget érni” – fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn a parlamentben, amikor napirend előtti felszólalásában összegezte a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatos intézkedéseket.

Mindent sikerült megszerezni, amit akartak?

– tette fel a kérdést a Jobbik elnöke, majd vont egy gyors mérleget:

  • a kaszinókat sikerült átjátszani a Garancsi nevű haverjuknak évi 10 milliárd forintos haszonnal;
  • a Balatont sikerült átjátszani Mészáros Lőrincnek;
  • a Budapest-Belgrád vasútvonalat sikerült megdrágítani a 700-ról 1.700 milliárdra, amit 10 évre titkosítottak;
  • Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak is jutott néhány milliárd.

„Azért kellett a korlátlan hatalom, hogy korlátlanul gazdagodjanak a járvány alatt is”

– szögezte le.

Jakab Péter kifejezetten irritálónak nevezte, hogy Magyarország miniszterelnöke, ahelyett, hogy visszafogná magát, továbbharácsol a barátai, és rokonain keresztül, rendőröket küld a  kormánykritikus Facebookozokra, állami erővel koboz el magáncégeket, vagy éppen elveszi az önkormányzatok vagyonát.

„Ennyi az önök rendkívüli hatalmának az eredménye: meg félezer halott, több ezer hazazavart beteg, kirúgott kórházigazgatók, félmillió munkanélküli, becsődölt cégek. Mindez 3 hónap alatt”

– folytatta Jakab Péter.

Nekünk kellene bocsánatot kérni, mert nem voltunk hajlandóak korlátlan ideig megszavazni ezt az elmebajt?

– kérdezte, majd hozzáfűzte, szerinte azoknak kell bocsánatot kérni, akik a korlátlan hatalommal elnyerték a korlátlan felelősséget is.

A munkanélküliséggel kapcsolatban kiemelte, hogy egy ország jövőjét nem lehet közmunkásokra és a katonákra építeni, és felesleges is, hangsúlyozva: a rendkívüli hatalmat fel lehetett volna használni arra is, hogy meghosszabbítsák a munkanélküli járadék értékét, hosszát.

Jakab Péter szerint azoktól a választóktól kell bocsánatot kérni,

„akik csalódottak, hogy még mindig nem tudtuk az Önök aljas rendszerét a történelem szemétdombjára küldeni”

– közölte a kormányoldallal, majd még annyit közölte velük: ebből a szempontból adósok, de ezt az adósságot törleszteni fogják.

Megszavazta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

Másnap, azaz a mai napon elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt is.

A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, kétharmados támogatást igénylő, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet.

A kormány továbbra is szükségesnek tartja azonban több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink