Jakab Péter: Aki természetes úton (ingyen) szerzett védelmet, miért nem kap igazolványt?

Jakab Péter a Jobbik elnöke is reagált a kormány január 13-án tett bejelentésére, miszerint február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul és csak az fog oltottnak számítani, aki három oltást kapott vagy a második oltását hat hónapon belül kapta meg.

Mégis, kit képvisel Orbán? Az embereket, vagy a gyógyszerlobbit?

– teszi fel a kérdést Jakab Facebook-bejegyzésében, aki azt is furcsállja, hogy azok, akik nem vették fel az oltást, ugyanakkor átestek a betegségen, nem kaphatnak igazolványt.

Vajon miért nem? Mi indokolja ezt a hátrányos megkülönböztetést, hisz aki átesett a betegségen, az is védett. Mégsem kaphat erről szóló igazolványt?

A politikus kitért arra is, hogy érdekes módon a Fidesz-kormány felfogása szerint ,,aki természetes úton szerzett – ingyen – védelmet, az nem védett, csak az, akinek a kormány oltást vásárolt, mondjuk, kínait, kétszer olyan drágán, mint Szenegál.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Mol szerint pánikvásárlás van a benzinkutakon

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. A Telex azt írta, hogy azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

Tovább olvasom »