📺 Vezsenyi László: 30 éve vagyok a pályán, de egyre rosszabb a helyzet

A makói, ,,vasalódeszkás” tanár volt a Szeged Televízió vendége. Elmondta, azért állt ki a hétfői pedagógussztrájk mellett, mert harminc év eltelt már, mióta a pályán van, és szerinte egyre csak elkeserítőbb a helyzet. Amikor azt mondja, hogy folyamatosan rosszabb lett, azt nem csak a Fidesz-kormányzatra érti.

Vezsenyi elmondta, az, hogy az Emmi törvénytelennek minősítette a sztrájkot és már decemberben is a baloldali pártok kampányakciójának titulálta a tanárok munkabeszüntetését, számára egyszerűen elfogadhatatlan.

,,Ez csak azt bizonyítja, hogy mennyire semmibe veszi a kormány a pedagógusokat, még gyakorlatilag az önálló gondolkodást is elvitatja tőlük, azt, hogy ők maguktól sztrájkoljanak, a saját érdekeikben. Ez már engem önmagában is felháborít.”

A makói pedagógus a népszavazási kérdések apropóján felvetette azt a kormánynarratívát is, amely szerint meg kell védenünk a gyerekeket a nemátalakító műtétektől, amelyeket az iskolákban és a nevelési-oktatási intézményekben propagálnak a számukra.

,,Ez megint csak egy döbbenet számomra. Harmincegy éve vagyok a pályán, és én még nem is hallottam olyan iskoláról, ahol ez megtörtént volna”.

A tanár hozzátette, hogy egyre több olyan gyerekkel találkoznak, akinek problémát okoz a nemi identitásának felvállalása, megtalálása.

,,Azt, hogy ezeket a gyerekeket nem vesszük figyelembe, becsukjuk a szemünket és nem veszünk tudomást erről, megtehetjük. De akkor nem kell csodálkozni azon, hogy három-négy-öt év múlva egyre több lesz az öngyilkos fiatal, akinek nem nyújtottunk segítő kezet ahhoz, hogy ők ezeket a problémákat megoldják. Tehát ha hozzánk fordulnak, akkor mindenképpen reagálnunk kell erre, nem csak pedagógusként, hanem társadalmilag, együttesen. Ez viszont messze nem azt jelenti, hogy propagálnánk ezeket a nemátalakító műtéteket.”

Vezsenyi László szerint álszentség lenne azt mondani, hogy a politika nincs benne az életünkben és a mindennapjainkban.

,,Korábban sem tetszett minden. Amikor azt mondom, hogy folyamatosan rosszabb lett, azt nem csak a Fidesz-kormányzatra értem, azt tapasztaltam, hogy a 90-es évektől kezdve nem nagyon lett jobb”

– fogalmazott a vasalódeszkás tanár, aki szerint a pedagógusbéreket mindig csak tűzoltásként emelték, így volt ez 2002-ben és 2014-ben is. Úgy véli, legutóbb is becsapták a pedagógusokat, mert arról nem volt szó, hogy a béremelést négy évre elosztva fogják megkapni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink