📺 Jakab Péter: érdemi segítségre nem, csak nemzeti konzultációra költ a kormány

A világon páratlan a magyar válságkezelés, de nem pozitív értelemben – erről beszélt Jakab Péter az Országgyűlésben. A Jobbik elnöke azt rótta fel a kormánypárti politikusoknak, hogy miközben a járvány alatt nem segítették védőfelszereléssel, érdemi bérpótló intézkedésekkel a lakosságot, a járvány vége után rögtön lett pénz egy újabb nemzeti konzultációra.

Mi lenne, ha abból a 2000 milliárdból, amit elkülönítenek állami beruházásokra, abból nem a haverokat meg a rokonokat tolnák meg, hanem a magyar kis- és középvállalkozásokat?

– tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki arra is emlékeztetett, hogy az érintett szektor adja a magyar munkahelyek kétharmadát.

Ez lenne az igazi nemzeti összefogás, nem a nemzeti konzultáció.

Jakab arra utalt, hogy nem létezik a kormány által szajkózott igazságos közteherviselés, mert miközben a kormányközeli vállalkozások százmilliárdokat kapnak

  • a munkáját elvesztetteknek 50 ezres közmunkát ajánlanak,
  • a nyugdíjasok majd 3% emelést kapnak a jóval nagyobb áremelkedések mellé.

A Jobbik elnöke szerint évek óta mondják, hogy az igazságos közteherviselés érdekében tegyék lehetővé a férfiak korkedvezményes nyugdíjazását, ahogy a differenciált nyugdíjemelést is, amellyel pont a legrosszabb anyagi helyzetben levő szépkorúak járnának jobban. Ez szerinte 160 milliárd forintba kerülne éves szinten, ami pont annyi, mint amennyit Mészáros Lőrinc vasútépítésre és szállodafejlesztésre kapott a válság alatt. A fiatalok helyzetét is nagyban segítené a párt által régóta szorgalmazott bérlakásprogram, de a kormánypárti politikusokat szerinte ez sem érdekli.

A Jobbik elnöke az ezen nevető fideszes politikusoknak felszólalása végén arról beszélt, hogy a fideszeseknek a jövő év is fantasztikus lesz, de mindenki más csak azzal jár jól, ha Orbánék megbuknak és eltűnnek a közéletből.

Dömötör Csaba válaszában fideszes szokás szerint kitért az érdemi válaszadás elől, majd felemlegette a Jobbik által korábban indított nemzeti konzultációt. A propagandaminisztérium államtitkára szerint az ellenzéki pártok letagadják az ország teljesítményét, ami bűn. Dömötör szerint Jakabnak azoknál a fizetéscsökkentésre kényszerülő városoknál kellene reklamálni, amelytől a kormány rengeteg pénzt von el a járványra hivatkozva.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink