Jakab Péter: még a miniszterelnök sem tudja, hogyan lehet majd karácsonyozni

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált a miniszterelnök mai, Kossuth-rádióban interjújában elhangzottakra.

Jakab Péter azt írja,

“a mai Orbán-interjúban továbbra se tudhattuk meg, hogy hogyan, milyen szabályok mentén lehet majd jövő héten karácsonyozni, mert ezt még a miniszterelnök se tudja, mint ahogy azt se, hogyan fogja megvédeni a munkahelyeket, de talán holnapra kitalálja.

A magyar néppárt vezetője szerint ,,amit már most is tud a miniszterelnök úr, az az, hogy minden rossz okozója Soros, ezért írni is fog neki, vagy róla cikkeket.”

Jakab megjegyzi, 

“személy szerint megtudhattam azt is, hogy van valami, amiben tökéletesen egyetértek a miniszterelnök úrral. Ő is úgy gondolja, ahogy én. Eszerint az apa férfi, az anya meg nő. Kettőnk között az a különbség, hogy én ezt alaptörvény-módosítás nélkül is tudtam. Más fontos ma se hangzott el, kár volt meghallgatni, de munkaköri kötelesség. Szép napot mindenkinek.”

És akkor a mai Orbán-interjúban továbbra se tudhattuk meg, hogy hogyan, milyen szabályok mentén lehet majd jövő héten…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. december 17., csütörtök

Korlátozó intézkedések, vakcina érkezése, brüsszeli ,,győzelem”, Soros

A miniszterelnök a közrádióban beszélt a korlátozó intézkedésekről, a koronavírus elleni vakcina érkezéséről, a brüsszeli “győzelemről” és Sorosról.

A vakcina a végső megoldás, és van esély rá, hogy december 27-én vagy 28-án bekövetkezzenek az első oltások

– mondta a miniszterelnök Orbán Viktor közölte, első körben 35 ezer ember számára elegendő oltóanyagot érkezik és a Dél-pesti Centrumkórház mellett a megyei kórházakban fogják oltani először az egészségügyi dolgozókat. Az egészségügyi dolgozók esetében is önkéntes a vakcina beadása. A regisztráció egyre bővül és amikor tömegessé válik az oltás, akkor regisztráció szerint érkezhetnek az emberek. Orbán Viktor szerint, olyan oltási terv készült, amely alapján akár egy hétvége alatt be lehetne oltani mindenkit.

A járvány számadataival kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, nincsenek jó hírei. A számok nem romlanak, de szerinte beszerezték a szükséges védőeszközöket, felkészítettük az orvosokat, ápolónőket.

A fáradtság a legnagyobb ellenfél, iszonyatos munkát végeznek az ápolónők és az orvosok, a fáradtság pedig könnyen csap át fásultságba, itt jöhetnek a bajok. Le a kalappal előttük

– tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök közölte, senki ne tervezzen külföldi sítúrát, mert a határok nem lesznek átjárhatóak.

Mindenki a nagy karácsonyt szereti, de idén kis karácsony lesz, le kell mondani a nagy családi összejövetelekről

– jelentette ki Orbán Viktor a közelgő ünnepek kapcsán.

Ez azt jelenti, hogy nem várható enyhítés a korlátozó intézkedésekben. A szenteste részleteiről hétfőn dönt a kormány, de miniszerelnök jelezte, szilveszterkor is marad a kijárási tilalom.

A miniszterelnök ezután a vétó kapcsán az uniós költségvetésről is beszélt. Orbán Viktor focis hasonlattal élve azt mondta, a kormánynak úgy sikerült 0-1-ről hozni a mérkőzést Brüsszelben, mint a válogatottnak Izland ellen.

Az Európai Parlament képviselői szerint Európa Brüsszelből áll és ott kell megfogalmazni, mi legyen a kontinenssel. Szerintünk a nemzeti fővárosokban van az Európai Unió központja, ennek ki kell fejeződnie az irányítási

– jelentette ki Orbán Viktor.

Ezúttal is szólt Soros Györgyről, aki szerinte a világ legkorruptabb embere.

jó a sminkje, filantrópnak van maszkírozva. Gondolkoztam rajta, szabad-e nekem vitába szállni vele, de ha én nem, akkor senki

– vélte a kormányfő, aki hozzátette, ami most történt Soros György részéről, az túlment azon a határon, nem olyasmi, amit az ország csak vállrándítva tudomásul vehet.

“Itt a magyar önérdeket az eddiginél hangsúlyosabban kell védeni ezzel az emberrel és az ő hálózatával szemben”

– mondta Orbán.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gyöngyösi: A Jobbik nem indul többet együtt a DK-val

Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány kezdeményezéséhez – mondta Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyöngyösi: A Jobbik nem indul többet együtt a DK-val

Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány kezdeményezéséhez – mondta Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tovább olvasom »

A nap témája: Nem tudja a kormány, mennyit spórolnak a hosszabb téli szünettel

A kormány az energiatakarékosságra hivatkozva döntött a központilag meghatározott őszi szünet elmaradásáról és a téli szünet egy héttel történő meghosszabbításáról, amit csütörtökön Gulyás Gergely jelentett be a kormányinfón. A Népszava a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy megkérdezze, készültek-e számítások arra vonatkozóan, hogy így mennyit lehet spórolni az energiával.

Tovább olvasom »