Négy nap alatt 200 szabálytalan kerékpáros Csongrád-Csanád megyében

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalatai alapján az utóbbi hetekben egyre több az olyan kerékpáros az utakon, aki nem, vagy nem megfelelően van kivilágítva. Ezért a balesetek megelőzése érdekében a megyében fokozott ellenőrzést hajtanak végre a rendőrök.

Az egyenruhások 2020. december 15-e és december 22-e között megyeszerte ellenőrzik a kerékpáros közlekedés szabályainak betartását. Ennek során felhívják a figyelmet a „Látni és látszani” elv fontosságára. A kerékpárosok esetén fontos megemlíteni, hogy kétkerekűvel éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a járművön vagy a kerékpároson előre fehér vagy kadmiumsárga, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el. Az oldalirányú észlelhetőség miatt legalább az első kerékre két darab prizmát kell felszerelni. Fontos még tudni, hogy lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező a láthatósági mellény viselése.

Az elmúlt négy napban több mint 200 szabálytalan kerékpárost igazoltattak a járőrök az utakon. A tapasztalat még mindig az, hogy a kétkerekűek nem megfelelően vannak kivilágítva. Közülük összesen nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök. Az akció célja ugyanis, nem a szankcionálás, hanem a figyelem felhívás és hogy mindenki biztonságban hazaérjen.

(police.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink