Jakab Péter: Miközben Romániában már magasabbak a bérek, nálunk minimálbér-emelésről kérdez a kormány

Tolna megyében folytatta országjáró körútját Jakab Péter.

Dunaföldváron a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szólt a kormányzati propaganda és a valóság közötti fájdalmas különbségekről. A pártelnök szerint a napi 2,2 milliárd forint uniós pénz, amely hazánkba érkezik, szinte teljes egészében a NER holdudvarához került.

Ebből a magyar emberek, a magyar kisvállalkozások nem részesültek, csak azon kevesek, akiknél nem a szakértelem, vagy a rászorultság számít, hanem csak a Fideszhez és a vezérhez fűződő hűségük. Azonban a lopott pénz visszajár azoknak, akik megdolgoztak érte, azaz nektek

– tette hozzá a Jobbik elnöke.

A megjelent érdeklődők kérdezhettek is. Sokan az ellenzéki összefogás mikéntjét vetették fel.

,,Olyan választói akaratnak kell megfelelni, amely már a 2010 utáni választások során is érzékelhető volt, de az akkori pártelnököknek fontosabb volt a saját egójuk, s ez csak újabb és újabb fideszes kétharmadot eredményezett. A mostani összefogás ezen változtat, ami tapasztalataim alapján olyan esélyt ad az ellenzéknek, amitől láthatóan tart a kormánypárt. Ezért is próbál bennünket folyamatosan összeugrasztani. Jelzem, nem fog sikerülni”

– hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Bátaszék főterén Jakab Péter elmondta: szerinte hasonló gondokkal, problémákkal küzdenek a Tolna megyében élők, mint az ország bármelyik régiójában.

Ennek oka az alacsony bérek, a kormányzati ígéretek be nem tartása, illetve az a fajta állami szintre emelt lopás, urizálás és pökhendiség, ami joggal háborítja fel az embereket. Ha ezen az önök segítségével változtathatunk, akkor végre szakíthatunk a rendszerváltás óta eltelt több mint 30 év hatalmi arroganciájával. Ezek után pedig minimálbér-emelésről kérdeznek minket az úgynevezett nemzeti konzultáció során, amikor Romániában már magasabbak a bérek

– jelentette ki.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »