Jobbik: a járványkezelés megbukott, helyette jön az új hazugságkampány

A járványkezelésben megbukott és a hatalmához betegesen ragaszkodó Orbánnak semmi sem drága: újabb hazugságkampányba kezd – fogalmazott a Jobbik. Az ellenzéki párt szombaton kiadott közleményében leszögezte: sem nem nemzeti, sem nem keresztény, sokkal inkább gyomorforgató, hogy az Orbán-kormány éppen Nagypénteken jelentette be, miszerint egy újabb hazug lejáratókampányt indít, ezúttal oltásellenességgel vádolva a valóságban egyébként oltáspárti ellenzéket.

„Igen, mindezt akkor, amikor a hibás kormányzati döntéseik és mulasztásaik miatt már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, s ennek következtében a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt.”

A párt szerint a kormány húsvéti üzenete arról szól, hogy Orbán saját magát is szembeköpi, hiszen szeptemberben még nagy mellénnyel azzal kampányolt, hogy személyesen vállalja a felelősséget a válságkezelésért – most azonban másokra mutogatva kapitulál.

„Ráadásul arra az ellenzékre akarja kenni a dilettáns válság- és a csődöt mondott járványkezelést, amelynek a kormány rendkívüli felhatalmazása miatt szinte semmilyen beleszólása nem volt a kormányzati döntésekbe, de még a javaslatait is szó nélkül söpörték le az asztalról.”

Az írásban tisztázták, a néppárti Jobbik konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a koronavírus elleni oltásra jelentkező magyar embereket csak bizonyítottan biztonságos vakcinákkal olthassák be. De lévén, hogy a magyarországi járványügyi védekezést nem az ellenzék, hanem a rendkívüli és teljes felhatalmazással bíró Orbán-kormány vezeti, ezért ennél jóval fontosabb kérdések például, hogy:

  • vajon hány magyar emberrel kevesebb halt volna meg eddig, ha az Orbán-kormány az Európai Unióból érkező Moderna-vakcinák közül nem csak a rendelkezésre álló mennyiség felét kötötte volna le?
  • hány magyar emberrel kevesebb halt volna és halna meg, ha az Orbán-kormány nem a járvány közepén üldözött volna el 5500 orvost és ápolót az egészségügyből?
  • vajon hány magyar emberrel kevesebb esett volna áldozatul a járványnak akkor, ha a kormányzati szereplők szájából nem hangzottak volna el olyan felelőtlen baromságok, hogy egészséges embernek nem kell maszk, meg hogy a fiatalabbak össze-vissza fertőzhetik egymást?

A közleményben azt írták: egyetértenek Áder Jánossal abban, hogy „erkölcstelen, embertelen a járványtól politikai hasznot remélni”, viszont szerintük

jó lenne, ha leülne a hatalomimádatába egyre jobban beleőrülő pártársával és barátjával, Orbán Viktorral, és egyeztetne vele, mert a hazugságkampány bejelentéséből ítélve nekünk legalábbis úgy tűnik, hogy ő ezt most egészen máshogyan látja, és ismét bődületes hazugságokból remél politikai hasznot. Gondoljuk, hogy Áder János – értesülve Orbán hazugságkampányáról – egyetért a napokban egyik fideszes alapítótársuk Orbánra utaló mondataival, miszerint „katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme”.

A fideszes hazugságkampány bejelentése csak megerősíti a nyilvánvalót, hogy a járványkezelésben megbukott, a hatalomhoz betegesen ragaszkodó Orbánnak semmi sem drága – írták.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken jelentette be, hogy a Fidesz online kampányt indít azzal a céllal, hogy oltásellenesnek nevezzék a baloldalt, avagy a gyakorlatban az egész ellenzéket.

Az elmúlt napon 242 ember halt bele a vírusba Magyarországon, ezzel továbbra is a világ egyik legrosszabb teljesítményét mutatjuk fel.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »