Jobbik: Itthon adóztatják meg a legbrutálisabban a gyermeknevelést és a gyermekgondozást

A Jobbik az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlése mellett követeli: legyen 0% az áfája a gyermeknevelési cikkeknek is! – hangsúlyozta vasárnap délutáni közleményében az ellenzéki párt, amelyik felháborítónak tartja, hogy egy gyermekeket nevelő család jóval több áfát fizet be havonta a vásárlásai során, mint amennyi családi pótlékot megkap.

A Jobbik szerint egy kibontakozó válsághelyzetben egy tisztességes kormány nem nyerészkedik az alapvető élelmiszereken, ahogy a gyermekneveléshez szükséges cikkeken sem. Továbbá nem akarja megsarcolni a pelenkát, a bébiételt és a gyermekruhát – amelyeknek az adója egész Európában nálunk a legmagasabb.

,,A világrekord 27 százalékos áfájával az Orbán-kormány adópolitikája a legérzéketlenebb az állampolgáraival szemben, hiszen az Európai Unió leggazdagabb országaiban is alacsonyabb ez az adónem”

– mutattak rá, hozzátéve, ehelyett azt javasolják, hogy kapjanak érdemi segítséget a magyar családok ebben az elképesztően nehéz helyzetben.

,,A néppárti Jobbik azt követeli, hogy az alapvető élelmiszerek mellett csökkentsék 0%-ra a gyermekneveléshez szükséges alapvető cikkek áfáját is! Családonként ez havonta több tízezer forintot jelent, amely ebben a rég nem látott válságidőszakban komoly segítség lehet” – szögezték le a közleményben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »