Jobbik: Itthon adóztatják meg a legbrutálisabban a gyermeknevelést és a gyermekgondozást

A Jobbik az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlése mellett követeli: legyen 0% az áfája a gyermeknevelési cikkeknek is! – hangsúlyozta vasárnap délutáni közleményében az ellenzéki párt, amelyik felháborítónak tartja, hogy egy gyermekeket nevelő család jóval több áfát fizet be havonta a vásárlásai során, mint amennyi családi pótlékot megkap.

A Jobbik szerint egy kibontakozó válsághelyzetben egy tisztességes kormány nem nyerészkedik az alapvető élelmiszereken, ahogy a gyermekneveléshez szükséges cikkeken sem. Továbbá nem akarja megsarcolni a pelenkát, a bébiételt és a gyermekruhát – amelyeknek az adója egész Európában nálunk a legmagasabb.

,,A világrekord 27 százalékos áfájával az Orbán-kormány adópolitikája a legérzéketlenebb az állampolgáraival szemben, hiszen az Európai Unió leggazdagabb országaiban is alacsonyabb ez az adónem”

– mutattak rá, hozzátéve, ehelyett azt javasolják, hogy kapjanak érdemi segítséget a magyar családok ebben az elképesztően nehéz helyzetben.

,,A néppárti Jobbik azt követeli, hogy az alapvető élelmiszerek mellett csökkentsék 0%-ra a gyermekneveléshez szükséges alapvető cikkek áfáját is! Családonként ez havonta több tízezer forintot jelent, amely ebben a rég nem látott válságidőszakban komoly segítség lehet” – szögezték le a közleményben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »