Jobbik: még viccnek is túl rossz, hogy Novák Katalin a jogállamiságért küzd

A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni – ígérte a Fidesz államfőjelöltje, Novák Katalin az Indexnek adott interjúban, aki a magyar családokért fog dolgozni a jövőben, de ,,a teremtett világ” ügye is prioritást élvez számára. A Jobbik nem hagyhatta szó nélkül a politikus állításait, így közleményben tudatták, hogy ,,viccnek túl rossz, ezért inkább meghökkentő mese, amivel Orbán kiszemeltje, Novák Katalin ámítja a közönséget”.

Mint kifejtette a párt, az Orbán-rezsim elmúlt 12 éve nemhogy nincs összhangban a jogállamiság legalapvetőbb kritériumaival, de konkrétan le is köpi őket. Európában már jó ideje a sereghajtók vagyunk, az illiberális rezsim nem épp áldásos tevékenységének „hála”. Azonban nem csak a különféle felmérések festenek lesújtó képet a magyar jogállamiságról: a magyarok többsége szerint sem tekinthető Magyarország jogállamnak. És az sem véletlen, hogy a magyarok nem bíznak a kormányban, pláne, ha uniós pénzről van szó.

Ezt követően tételesen is felsorolják, hogy míg Novák állítása szerint a jogállamiságot védi, az eddigi politikája mást tükröz és félrenézett olyan esetekben, mint

  • amikor saját pártja törvények álruhájába öltöztette az illiberális politikai akarat kormányzati végrehajtását,
  • amikor a Fideszes többség – Orbán kénye-kedve és politikai érdekei szerint – faragja az ország legalapvetőbb törvényeit, tette legálissá a törvénytelent,
  • amikor törvényt hoztak az adófizetői pénzek alapítványokba szervezéséről és ellopásáról,
  • amikor a nemzet vagyonával kistafírungozták és Magyarország leggazdagabb embereivé tették Orbán strómanjait,
  • amikor valódi verseny nélkül odaítélték Paks2-t az oroszoknak, a vasutat és a diákvárost a kínaiaknak,
  • amikor megszállták és a pártpropaganda eszközévé züllesztették a közmédiát,
  • amikor kormányzati szinten pénzért osztogatták a végrehajtói praxisokat,
  • amikor einstandolták az állami szervezeteket, és évtizedekre betonozták be Polt Pétereket meg egyéb fideszes vezetőket,
  • és amikor még gyorsan a választás előtt „lezavarnak” egy köztársaságielnök-választást.

A Jobbik arra is figyelmeztet, hogy Novák Katalinnak

,,a kormányból elévülhetetlen érdemei vannak ennek a velejéig korrupt, a jogállamot szembeköpő, antidemokratikus rendszer kialakításában. Ha valakiről, épp Novák Katalinról nem feltételeznénk azt, hogy önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet.” 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Egy éves a tram-train, mondjuk ma éppen nem tudott elindulni

A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.

Tovább olvasom »