📺 Jobbik: Ne fizessenek személyi jövedelemadót a minimálbért keresők!

A Jobbik a költségvetési vita során két csomagot is benyújt a parlament elé. Az egyik egy munkavállalói, amely a dolgozó, adófizető magyar emberek érdekében kerül az asztal, a másik pedig a jövőt védi, amely a valódi emberek, valódi problémáival foglalkozik – jelentette be Z. Kárpát Dániel szerdai online sajtótájékoztatóján. 

A Jobbik alelnöke úgy véli: a kormány dübörgő gazdaságról szóló elméleteit már önmagában minősíti az a tény, hogy a magyar munkabérek a legalacsonyabbak az egész régióban.

“Hiszen miközben multikat, nagy cégeket, bankokat és oligarchákat kedvezményeznek, az egyszerű magyar dolgozók kívül maradnak az érdeklődési körükön”

A Jobbik ezért ismét benyújtja azt a javaslatát, miszerint a minimálbér vagy az akörül keresőknek ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük – mondta a politikus.

“Vissza szeretnénk építeni az összes elvett cafeteria elemet, valamint visszajuttatni a kieső munkabérek legalább 80 százalékát azoknál, akik már elvesztették az állásukat, vagy pedig most van veszélyben az álláshelyük”

– mondta.

A fiatalok kapcsán a Jobbik továbbra is egy állami hátterű bérlakás-építési programot követel, amely – mint mondta – a “Mi várunk program alapján már kimunkálásra került”. Hozzátette:

“Ezen belül egy osztrák mintájú, szociális pontrendszer alapján figyelünk arra, hogy bérlakáshoz minél hamarabb juthassanak azok, akik nehéz helyzetből, életüket monst elkezdvén, fiatalként igen kevés támogatásra jogosultak.”

Emellett a párt azt szeretné, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt – oktatásban és egészségügyben – dolgozók sokkal könnyebben juthassanak a piaci árak feléért, harmadáért bérlakáshoz.

Végezetül – lengyel példa alapján – Z. Kárpát Dániel szerint el kell gondolkodni azon, hogy 29 éves kor alatt szintén ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni. Mint modnta:

“Ez egy olyan motivátor lehet, amely ha gesztus értékkel is, de azt üzeni a fiatalok számára, hogy Magyarországon van jövő”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után.

Tovább olvasom »