📺 Jobbik: Normális béreket Szegeden is!

Az elmúlt 33 év eredménye, hogy ma normális bérekre van szükség fogalmazott Bencze János Szegeden megtartott sajtótájékoztatóján.

A bérszínvonal emeléséért országos aláírásgyűjtést folytató Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint

mind a Fidesz, mind a baloldal prominens politikusai eladták a magyar ipart külföldi érdekeknek, és a multiknak a magyar munkaerőt úgy reklámozták, hogy az a legolcsóbb, ezzel kiszolgáltatva őket.

,,2023-ban megszületett ennek az eredménye: az összes környező országnak szép lassan elhúz mellettünk, abból a posztszocialista blokkból, ahonnan valaha együtt indultunk”

– emelte ki a jobbikos országgyűlési képviselő, aki szerint 1990-ben hazánk vágott neki a legjobb feltételekkel a kapitalizmus útjának.

Bencze szerint az az ígéret, hogy utolérhetjük Ausztriát, már álomként is távolabb került.

Az ellenzéki szakpolitikus úgy látja, egyetlen lehetősége van Magyarországnak, mégpedig, hogy tudásalapú társadalmat építsen, és ezzel megfelelő béreket teremtsen, amiért kiáll a Jobbik-Konzervatívok. Szavai szerint olyan iparágakkal kell ezt elérni, amelyeket nem külföldi érdekeltségek működtetnek.

,,Sem a kínai, sem a koreai, de a német cégek sem jótékonysági alapok, a nettó haszonra hajtanak, és a magyar munkaerőt kormányzati segítséggel a végtelenségig kizsigerelve tönkreteszik”

– húzta alá a Jobbik agrárpolitikusa, kiemelve, hogy egy Szegeden vagy bárhol másutt élő magyar fiatalnak normális bér nélkül esélye sincs arra, hogy normális életet alapozzon meg, lakáshoz jusson.

Bencze János érvelése szerint a statisztikák azt mutatják, hogy az összes kormányzati intézkedés csődöt mondott.

A jobbikos képviselő szerint a kiárusított iparú Magyarországnak egy lehetősége van, a saját termékeinkre kell támaszkodnunk. Magyarország agrárország, csak a magyar vidékre és agráriumra épített feldolgozóiparral tudunk ebből a helyzetből kitörni, csak így lehet tisztességes béreket adni az embereknek.

Ez úgy érhetjük el, ha a következő uniós ciklus pénzeit erre használjuk fel

– mutatott rá.

Bencze azt is felidézte, valaha Szegeden is 28 cég, köztük egy konzervgyár biztosította ezt, tisztességes munkával ellátva az embereket, ám mára ebből semmi nincs.

Az elmúlt 13 év fideszes kormányzása és ígérgetései nem váltak be, hiába fogják rá másra: ki vagyunk szolgáltatva az akkumulátorgyáraknak, a külföldi nagytőkének

– zárta szavait a konzervatív ellenzéki politikus.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink