A nap témája: A KRÉTA-ban tukmálja az állampapírokat a szülőknek a kormány

A KRÉTA, azaz a ,,Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer” alapvetően arra való, hogy rajta keresztül a tanintézmények, az oktatási hatóságok és a szülők tudjanak kommunikálni egymással a gyerek tanügyeivel kapcsolatban.

A kormány nem erre használta: a KRÉTA rendszerén keresztül rendszerüzenetet küldtek a szülőknek, amelyben az állampapírokba való befektetéseket reklámozzák.

Az ügy kísértetiesen hasonlít a Covid-levelezőlistára küldött propaganda esetére, amikor az oltásra regsztráltakat fárasztották propagandaemailek tömegével.

A reklámszöveg megírására komoly gondot fordítottak: nem ront ajtóstul a házba, próbál finoman indítani, hogy behízelegje magát, mielőtt a lényegre tér.

„Tisztelt Szülők!

Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a MAGYAR ÁLLAMPAPÍR, amely egy jól kamatozó, kamatadómentes, már kis összegtől – akár 1 forinttól – megvásárolható megtakarítási forma.

Érdemes az ajándékba kapott nagyobb összeget, zsebpénzt is magyar állampapírban gyarapítani, de akár saját magunknak is vásárolhatunk.”

Ha nem lenne abszurd, akár vicces is lehetne:

Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!

Ezután kedvesen kellemes nyarat kívánnak.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink