A nap témája: A KRÉTA-ban tukmálja az állampapírokat a szülőknek a kormány

A KRÉTA, azaz a ,,Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer” alapvetően arra való, hogy rajta keresztül a tanintézmények, az oktatási hatóságok és a szülők tudjanak kommunikálni egymással a gyerek tanügyeivel kapcsolatban.

A kormány nem erre használta: a KRÉTA rendszerén keresztül rendszerüzenetet küldtek a szülőknek, amelyben az állampapírokba való befektetéseket reklámozzák.

Az ügy kísértetiesen hasonlít a Covid-levelezőlistára küldött propaganda esetére, amikor az oltásra regsztráltakat fárasztották propagandaemailek tömegével.

A reklámszöveg megírására komoly gondot fordítottak: nem ront ajtóstul a házba, próbál finoman indítani, hogy behízelegje magát, mielőtt a lényegre tér.

„Tisztelt Szülők!

Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a MAGYAR ÁLLAMPAPÍR, amely egy jól kamatozó, kamatadómentes, már kis összegtől – akár 1 forinttól – megvásárolható megtakarítási forma.

Érdemes az ajándékba kapott nagyobb összeget, zsebpénzt is magyar állampapírban gyarapítani, de akár saját magunknak is vásárolhatunk.”

Ha nem lenne abszurd, akár vicces is lehetne:

Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!

Ezután kedvesen kellemes nyarat kívánnak.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink