Jobbik: „Orbán ne adja az ártatlant”, az orosz agressziónak ő is megágyazott

Orbán ne adja az ártatlant, oroszbarát politikájának egyenes következménye az orosz agresszió – közölte vasárnap a Jobbik.

„És most nem csupán arra gondolunk, hogy az Orbán-kormány az orosz érdekek előretolt helyőrségeként folyamatosan hátráltatta a NATO és az Európai Unió hatékony fellépését Putyinnal szemben. Ennél konkrétabb, hogy Orbán az elmúlt években – Moszkva érdekeinek szolgalelkű kiszolgálásával – számtalan alkalommal árulta el az Európai Unió, a NATO, tehát valójában Magyarország és a magyar nemzet érdekeit.”

Az ellenzéki párt úgy látja: Orbán és hűséges végrehajtó embere, Szijjártó Péter hiába igyekeznek most úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne az orosz agresszióhoz, valójában azzal, hogy az elmúlt évtizedben folyamatosan blokkolták Ukrajna nyugati integrációját, az Európai Unióhoz és a NATO-hoz történő közeledését, azt érték el, hogy keleti szomszédunk most védtelenül és kiszolgáltatottan néz szembe az orosz hadsereggel.

Rámutatnak: szánalmas és hazug érvelés az, amit Putyin és az orosz propaganda, valamint magyarországi papagájai próbálnak lenyomni az emberek torkán, miszerint Oroszország védekezik. Ez éppen annyira hiteles, mint Magyarország világháború utáni megszállását „felszabadításnak” vagy az 1956-os magyar szabadságharc vérbe fojtását az „ellenforradalom” elleni jogos fellépésnek nevezni – írták, hozzátéve, sajnos a magyar történelemből túlságosan is jól ismerjük Moszkva birodalmi hódításának cinikus ürügyeit és indoklásait.

„Szégyen, hogy a kárpátaljai honfitársainkat otthonaik elhagyására és háború előli menekülésre kényszerítő putyini agressziónak éppen az Orbán-kormány ágyazott meg.”

A közleményben azt írták, minden politikát az eredményei igazolnak és Orbán oroszbarát politikájának egyenes következménye az orosz agresszió.

Szomorú, hogy ma, 2022-ben is húsba vágóan igazak Teleki Pálnak, az öngyilkossága előtt leírt, önmarcangoló szavai: ’A gazemberek oldalára álltunk…’. De azért pontosítsunk: az elmúlt évtizedben az Orbán-kormány állt a gazemberek oldalára, kárpátaljai honfitársaink és a teljes magyarság csupán elszenvedői vagyunk ennek a történelmi gaztettnek.” – írták.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség tagjaként a Jobbik úgy gondolja, április 3-án erről is véleményt mondunk, és végre „a történelem szemétdombjára küldhetjük ezt az elvtelen és korrupt rezsimet!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink