Jobbik: „Orbán ne adja az ártatlant”, az orosz agressziónak ő is megágyazott

Orbán ne adja az ártatlant, oroszbarát politikájának egyenes következménye az orosz agresszió – közölte vasárnap a Jobbik.

„És most nem csupán arra gondolunk, hogy az Orbán-kormány az orosz érdekek előretolt helyőrségeként folyamatosan hátráltatta a NATO és az Európai Unió hatékony fellépését Putyinnal szemben. Ennél konkrétabb, hogy Orbán az elmúlt években – Moszkva érdekeinek szolgalelkű kiszolgálásával – számtalan alkalommal árulta el az Európai Unió, a NATO, tehát valójában Magyarország és a magyar nemzet érdekeit.”

Az ellenzéki párt úgy látja: Orbán és hűséges végrehajtó embere, Szijjártó Péter hiába igyekeznek most úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne az orosz agresszióhoz, valójában azzal, hogy az elmúlt évtizedben folyamatosan blokkolták Ukrajna nyugati integrációját, az Európai Unióhoz és a NATO-hoz történő közeledését, azt érték el, hogy keleti szomszédunk most védtelenül és kiszolgáltatottan néz szembe az orosz hadsereggel.

Rámutatnak: szánalmas és hazug érvelés az, amit Putyin és az orosz propaganda, valamint magyarországi papagájai próbálnak lenyomni az emberek torkán, miszerint Oroszország védekezik. Ez éppen annyira hiteles, mint Magyarország világháború utáni megszállását „felszabadításnak” vagy az 1956-os magyar szabadságharc vérbe fojtását az „ellenforradalom” elleni jogos fellépésnek nevezni – írták, hozzátéve, sajnos a magyar történelemből túlságosan is jól ismerjük Moszkva birodalmi hódításának cinikus ürügyeit és indoklásait.

„Szégyen, hogy a kárpátaljai honfitársainkat otthonaik elhagyására és háború előli menekülésre kényszerítő putyini agressziónak éppen az Orbán-kormány ágyazott meg.”

A közleményben azt írták, minden politikát az eredményei igazolnak és Orbán oroszbarát politikájának egyenes következménye az orosz agresszió.

Szomorú, hogy ma, 2022-ben is húsba vágóan igazak Teleki Pálnak, az öngyilkossága előtt leírt, önmarcangoló szavai: ’A gazemberek oldalára álltunk…’. De azért pontosítsunk: az elmúlt évtizedben az Orbán-kormány állt a gazemberek oldalára, kárpátaljai honfitársaink és a teljes magyarság csupán elszenvedői vagyunk ennek a történelmi gaztettnek.” – írták.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség tagjaként a Jobbik úgy gondolja, április 3-án erről is véleményt mondunk, és végre „a történelem szemétdombjára küldhetjük ezt az elvtelen és korrupt rezsimet!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »