Jobbik: Orbán tündérmeséjével szemben, Magyarország a harmadik legszegényebb uniós tagállam

Orbán Viktor álvalósága elképesztő kontrasztot mutat a magyar rögvalósággal szemben – írta Facebook bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, miután a miniszterelnök a közrádió reggeli műsorában az elmúlt száz év legsikeresebb évtizedének nevezte a 2010-2020 között időszakot.

A Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor eltagadja azt a tényt, hogy közben a Kárpát-medencében élő magyarság lélekszáma közel egymillió fővel csökkent.

Dühítő, amikor egy olyan kormány beszél tündérmeséről, amely több mint 13 ezer család elhelyezés nélküli kilakoltatásához asszisztált. Amikor az átlagbér növekedéséről, 400 ezres átlagbérről beszélnek, csakhogy kihagynak a statisztikából jó másfélmillió embert… Nem számolják bele ugyanis a részmunkaidőbe kényszerítettek alacsonyabb bérét, kimaradnak a munkahelyükről elbocsátott emberek, valamint az öt főnél kevesebbet foglalkoztató magyar kisvállalkozások, akik amúgy a hátukon viszik ezt az országot

– mondta Z. Kárpát Dániel hozzátéve, hogy emellett adózik a korábban nem adózó minimálbér, nincs elérhető otthonteremtési program a nehezebb helyzetben élő honfitársaink számára, s Magyarország a harmadik legszegényebb uniós tagállam a háztartások életszínvonalát tekintve.

Orbán Viktor álvalósága elképesztő kontrasztot mutat a magyar rögvalósággal. Nem csak az a bántó, hogy az elmúlt száz év…

Közzétette: Z. Kárpát Dániel – 2021. január 4., hétfő

A Jobbik országgyűlési képviselője úgy vélte, a miniszterelnök mintha még büszke is lenne arra, hogy a nyugati országok többségéhez hasonlóan itt nem a kieső munkabéreket pótolják ki, hanem szinte kizárólag a nagybefektetők érdekeivel foglalkoznak. Arra hívta fel a figyelmet, hogy  a növekvő munkanélküliség, és az önkormányzatokat érintő megszorító intézkedések ellenére a 240 év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasúti beruházás nem állt le, az Audi vélhetően megkapta a kormánytól a teljes idei veszteségét támogatásként, miközben a koronavírus-járvány nyomán megjelent válság miatt a tönk szélén álló magyar vállalkozások és a nehéz helyzetbe került családok nem is álmodhatnak ilyen mentőövről.

Orbán Viktor szerint a következő 10 év „még jobb lehet”. A magyar néppárt abban reménykedik, hogy a választók többsége erre az ajánlatra többé nem lesz vevő, s inkább azt választja, amit a Jobbik: jólétet mindenkinek, nem csak egy szűk többség számára

– tette hozzá Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gyermeknapon megnyílik a makói tűzoltólaktanya is

Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui. A tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A fideszesek Sorost látják a jogállamisági vizsgálat kiterjesztésében

Az Európai Parlament (EP) képviselői csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy az Európai Bizottság nem terjesztette ki jogállamisági vizsgálatát az uniós értékek teljes körére, és így számos problémával nem foglalkozott – derült ki az EP plenáris ülésén az Európai Bizottság 2021-es jogállamisági jelentéséről csütörtökön elfogadott állásfoglalásból.

Tovább olvasom »