Jobbikosok dolgoznak majd a kórházakban

[ad 1]

A Jobbik képviselői 2015-ben az Önkéntesség Éve során önkéntes szociális munkát végeztek az ország egész területén. A Jobbik számára kiemelten fontos az egészségügyben tapasztalható problémák minél részletesebb megismerése, a Független Egészségügyi Szakszervezet felhívása önkéntes egészségügyi munkára pedig kiváló alkalom a legerősebb ellenzéki erő által meghirdetett Valódi Nemzeti Konzultációra. A nemzeti párt ezért a FESZ-szel egyeztetve biztosítja a képviselői számára, hogy testközelből ismerhessék meg az egészségügy állapotát – írja közleményében Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Bár a FESZ a miniszterelnökhöz és a kormánytagokhoz fordult segítségért, mert szerintük a kabinet nem érzékeli kellő részletességgel az ágazat problémáját, de eddig csak a Jobbik válaszolt érdemben a szakszervezet felhívására. A FESZ most azon fog dolgozni, hogy mindazon országgyűlési képviselők számára is felajánlhassanak önkéntes munkalehetőséget gyógyító intézményekben, akik követnék a jobbikosok példáját. A Jobbik ugyanakkor méltatlannak tartja, ahogy a kormányzat „látszattevékenységre” hivatkozva elutasította a FESZ felhívását. A legnagyobb ellenzéki párt úgy véli, hogy ezzel megsértették a szakszervezet által képviselt dolgozókat.

„a Jobbik nem látszat-, hanem tevékeny munkára hív mindenkit! Úgy látszik, a kormány megint csak kommunikációban jeleskedik, a valódi munkához nincs kedvük, ezzel szemben a Jobbik tevékenyen kíván segíteni az egészségügy helyzetén.”

– zárul a kommüniké.

(fotó: illusztráció)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink