Július elsején adják át a Kálvin utcai rendelőt

Az új épületegyüttes ünnepélyes átadójára, a járványügyi szabályozások megtartása mellett július 1-jén, a magyar egészségügy ünnepén, Semmelweis-napon kerül sor – közölte Farkas Éva Erzsébet csütörtökön.

A polgármester bejegyzéséből kiderül, ma délelőtt a Városháza dísztermében írták alá az orvosokkal az új feladatellátási szerződést és a kulcsokat is átadták. Egyeztettünk még az átköltözés részleteiről is.

Mint arról beszámoltunk, a rendelő ügye 2016 óta húzódik, például a bontási közbeszerzést négyszer kellett kiírni. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés is döcögősen indult, első körben mind a három cég ajánlata érvénytelen lett. Később már csak a makói M-Color pályázott és nyert is. Az építést 328 millió forintért végzik és 2020. december 31-ig kellett készre jelenteniük.

Korábban a DK makói szervezete aláírást gyűjtött a rendelő újjáépítéséért – szerintük az ő sikerük az építkezés, míg a városvezetés tagadja ezt.

A város a saját költségvetéséből biztosítja az újraépítés forrását.

(Fotó: M-Color 2009 Kft. Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink