? Makó első patikájára emlékeztek

Minden év júniusában tartják meg az Országos Patikanapot. Ehhez kapcsolódóan Makón megemlékeztek a város első patikájáról a Szegedi utcán lévő emléktáblánál.

Öt évvel ezelőtt két emléktáblát avattak a főtéren. Az egyiket a Bérpalota épületén a Kígyó Gyógyszertárnál, a másikat a Szegedi utcán, az egyik társasház falán, ott ahol Makó első patikája állt és az Isteni Gondviselés nevet viselte. Itt tartottak rövid megemlékezést szerdán.

Zeitler Ádám, a Szirbik Miklós Egyesület elnöke oldalunknak elmondta: 1773-ban nyitott a patika és 1898-ban bontották el, a város rendezése folyamán. A régi városháza áll mellette, ami a 19. század második felében épült Koczka Ferdinánd tervei alapján. A patika helyén társasházak épültek a második világháború után.

A város rendezése során sok régi épület megsemmisült, a Csipkesor és a Lordok házának felépítése eltüntette a mezővárosi jellegű főteret, de sok nagy múltú épület megmaradt, amikhez komoly emlékek köthetőek – fogalmazott Zeitler.

A patikanap kapcsán elmondta: jó kezdeményezésnek tartja, hogy a páciensek és a gyógyszerészek közötti viszonyt, bizalmat így ápoljuk, erősítssük. A járványra való tekintettel szerinte nem lehetünk eléggé hálásak az egészségügy bármely területén dolgozóknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink