Június 7-én választanak polgármestert Kiszomboron

A Kiszombori Helyi Választási Bizottság 2020. június 7-re tűzte ki az időközi polgármester választás napját. Egyelőre Martonosi Szabolcs és Szekeres Krisztián jelentette be indulását.

Ismeretes, Kiszomboron időközi polgármester-választást tartanak Szegvári Ernőné (független) váratlan lemondása miatt. A HVB csütörtökön ülésezett, ahol kitűzték az időközi választás napját és ezáltal a határnapokat is.

Akadálymentes szavazóhelyiségbe június 3. 16 óráig kérheti magát áthelyezni a választópolgár. Aki április 1-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, azt az NVI értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételről. Ennek határideje április 17.

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az nyújthat be, aki 2019. október 13-án és az átjelentkezésre irányuló kérelme elbírálásakor, ugyanazon tartózkodási hellyel rendelkezett és tartózkodási helyének érvényessége legalább 2020. június 7-ig tart. Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb június 3-án 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához.

A választási iroda legkorábban április 18-án adja át a jelölteknek az ajánlóíveket. Az ajánlások számát április 2-án állapítják meg az előző napi adatok alapján (az októberi választáson 96 aláírást kellett összegyűjtenie a polgármesterjelölteknek). Május 4-én 16 óráig lehet polgármesterjelöltet ajánlani és bejelenteni.

A választási kampány április 18-tól június 7. 19 óráig tart, azonban választási gyűlést június 6. 24 óráig lehet tartani.

A bejelentett polgármesterjelöltek sorrendjét május 4-én 16 óra után sorsolja ki a HVB. Szavazni június 7-én 6 órától 19 óráig lehet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »