📺 Orbánt is ellenőrizték hazafelé a reptéren, a Jobbik szerint most elmennie sem kellett volna

A moldovai hivatalos útjáról hazatérő Orbán Viktor miniszterelnök testhőmérsékletét is ellenőrizte a Liszt Ferenc-repülőtér egészségügyi személyzete csütörtökön.

A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videón az látszik, hogy a maszkot viselő dolgozók először a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak, majd Orbán Viktornak a homlokához tartanak egy érintés nélkül működő hőmérőt, az eredményeket pedig nyugtázzák.

Az egészségügyi dolgozók a miniszterelnök kérdésére megerősítették, a szabályok alapján valamennyi repülővel érkező utasnak ugyanígy megmérik a testhőmérsékletét. A kormányfő újabb kérdésére megjegyezték, az utóbbi időben visszaesett a reptér forgalma.

Orbán Viktor csütörtökön Chisinauban bejelentette, az egész Európai Uniónak érdeke, hogy stratégiai partnerségeket alakítson ki a keleti határain fekvő országokkal, így Moldovával is, és hogy tartsa nyitva az uniós tagság és gazdasági együttműködés lehetőségét. A kormányfő hivatalos látogatása során tárgyalást folytatott Ion Chicu moldovai kormányfővel. A délutáni üzleti fórumon az is elhangzott, hogy közvetlen repülőjárat indulhat Budapest és Chisinau között.

Elképesztő fejlemény, hogy miközben hazánkban a teljes egészségügyi ellátórendszer és minden dolgozója emberfeletti erővel küzd annak érdekében, hogy megbirkózhassunk a koronavírus jelentette fenyegetéssel, Orbán Viktor miniszterelnök fontosnak tartotta nem csak moldovai hivatalos útját, hanem azt is, hogy hazánk nagyjából 30 milliárd forintnyi hitelkeretet biztosítson a partnerország számára

– ezt már Z. Kárpát Dániel reagálta Orbán Viktor útjára.

A Jobbik alelnöke botrányosnak tartja mind az időzítést, mind azt, hogy

„az egyértelmű prioritások ellenére a kormány kifelé csatornáz forrásokat, miközben idehaza bőven van még mit teljesítenie.”

A vírus okozta válság ugyanis kétségkívül teljes gazdasági ágazatokat fenyeget, így az első feladatunk egy olyan Magyar Munkahelyvédelmi Alap felállítása lenne, amelyhez bátran fordulhat minden hazai munkaadó, kisvállalkozó vagy éppen dolgozó, akinek megélhetését vagy álláshelyét a kialakult helyzet alapjaiban veszélyezteti – fogalmazott, hozzáéve, ennek feltőkésítése során igényt tartanak a multicégek tehervállalására is, de egészen bizonyos, hogy még több költségvetési forrást kell idecsoportosítani, mint amennyit a kormány „moldovai akciója” vinne el.

Ugyanakkor az ellenzéki párt szerint a magyar egészségügy „feltőkésítésére” e vészhelyzetben legalább ugyanekkora szükség lenne. Ezért arra szólították fel a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a megállapodását, és mozdítsa meg a költségvetés további tartalékait is a magyar munkavállalók védelmében.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

80 éve született Bujtor István Balázs Béla-díjas magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer.

Tovább »

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »