Kábítószerültetvényt és pálinkát találtak a pénzügyőrök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 270 tő kábítószergyanús növényt, 460 gramm növényi részt, 1070 liter alkoholterméket, valamint egy 200 literes lepárlóberendezést találtak egy Bács-Kiskun megyei tanyán.  A kábítószergyanús növényeket és növényi részeket a rendőrség helyszínre érkező munkatársainak átadták, az alkoholterméket és a lepárlót lefoglalták, az ügyben eljárást indítottak. 

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy lakiteleki tanyán. A helyszínen az ingatlan tulajdonosának férje nyitott ajtót, aki önként beengedte a pénzügyőröket és megmutatta a tanyán található 200 literes lepárló berendezést, amelyen éppen pálinkát főzött. Az ellenőrzéskor a tanyaépület különböző helyiségeiből 1070 liter alkoholtermék is előkerült.

Az igazi meglepetés az udvaron álló három hatalmas fóliasátorba belépve érte a pénzügyőröket, ahol a bejáratot leleményesen álcázó kukoricatövek mögött összesen 270 tő kábítószergyanús növényt találtak. A fóliák mellett az udvaron 460 grammnyi növényi részt is tároltak műanyag rekeszekben. Az ingatlan különböző helyiségeiből előkerültek a növények, növényi részek csomagolásához, méréséhez szükséges eszközök is.

Mindezek után a férfi fiának lakiteleki ingatlanát is átvizsgálták, ahonnét további 84 liter alkoholtermék, 3 db gubó és néhány gramm kábítószergyanús növény került elő.

A NAV pénzügyőrei értesítették a rendőrséget és a két ingatlanról előkerült ültetvényt a növényi részekkel együtt átadták a kiérkező rendőröknek, továbbá a pálinkafőző berendezést, és az előkerült alkoholterméket lefoglalták. A két férfi ellenkábítószer birtoklása, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek.

(NAV sajtóosztály)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szegeden online lesz gyertyagyújtás, de a vásárt megtartják

A szegediek biztonsága érdekében 2021-ben kizárólag az online térben tartja meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az adventi gyertyagyújtást, ugyanakkor a Dóm téri karácsonyi vásárt megrendezik a hatályos jogszabályok betartásával – közölte az önkormányzat hétfőn.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink