Kábítószerültetvényt és pálinkát találtak a pénzügyőrök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 270 tő kábítószergyanús növényt, 460 gramm növényi részt, 1070 liter alkoholterméket, valamint egy 200 literes lepárlóberendezést találtak egy Bács-Kiskun megyei tanyán.  A kábítószergyanús növényeket és növényi részeket a rendőrség helyszínre érkező munkatársainak átadták, az alkoholterméket és a lepárlót lefoglalták, az ügyben eljárást indítottak. 

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy lakiteleki tanyán. A helyszínen az ingatlan tulajdonosának férje nyitott ajtót, aki önként beengedte a pénzügyőröket és megmutatta a tanyán található 200 literes lepárló berendezést, amelyen éppen pálinkát főzött. Az ellenőrzéskor a tanyaépület különböző helyiségeiből 1070 liter alkoholtermék is előkerült.

Az igazi meglepetés az udvaron álló három hatalmas fóliasátorba belépve érte a pénzügyőröket, ahol a bejáratot leleményesen álcázó kukoricatövek mögött összesen 270 tő kábítószergyanús növényt találtak. A fóliák mellett az udvaron 460 grammnyi növényi részt is tároltak műanyag rekeszekben. Az ingatlan különböző helyiségeiből előkerültek a növények, növényi részek csomagolásához, méréséhez szükséges eszközök is.

Mindezek után a férfi fiának lakiteleki ingatlanát is átvizsgálták, ahonnét további 84 liter alkoholtermék, 3 db gubó és néhány gramm kábítószergyanús növény került elő.

A NAV pénzügyőrei értesítették a rendőrséget és a két ingatlanról előkerült ültetvényt a növényi részekkel együtt átadták a kiérkező rendőröknek, továbbá a pálinkafőző berendezést, és az előkerült alkoholterméket lefoglalták. A két férfi ellenkábítószer birtoklása, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek.

(NAV sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink