Kamionosoknak üzent a segélyszervezet: nem a világvége a calaisi migránsterror, keressetek új munkát

[ad 1]

Mint az ismeretes, Calais kikötőjének közelében a kamionosok munkája napról napra kockázatosabb, mert a fuvarozást ellehetetlenítik a határsértésre készülő, egyre agresszívebb bevándorló csoportok.

Egy brit segélyszervezet, a Care4Calais vezetője, Claire Moseley is kifejtette a nézetét mindezekről: a nő cinikusan csak annyit mondott, hogy ez nem a világvége. Hozzátette, hogy

ha mindez nem tetszik a kamionosoknak akkor keressenek új szakmát.

Nem mindennapi szavait, hatalmas felháborodás kísérte. Richard Burnett a Közúti Fuvarozók Egyesületének a vezérigazgatója élesen bírálta a kijelentést, ami szerinte a legjobb esetben is naiv. Hozzátette: a kamionosoknak folyamatosan félniük kell a migránsok visszaélései, fenyegetései miatt. Mások arra világítottak rá, hogy elég siralmas hatással lenne a brit gazdaságra, ha a fuvarosok mindannyian feladnák a megélhetésüket. Egy az esethez hozzászóló, másik kamionos szerint Moseleynek kellene új szakmát keresnie, sejtelmesen három ponttal fejezte be mondanivalóját. Többek szerint Moseley simán gyűlöli a kamionosokat.

A jótékonysági szervezetnek legvégül bocsánatot kell kérnie a sértő megjegyzéséért, mi több elismerték, hogy kamionosoknak is joguk van használni a kikötőt, de azért Calaisben élő menekülteken segíteni akarnak, hiszen az ott sátrazó migránsok szörnyű körülmények közül menekültek el, most pedig embertelen környezetben élnek.

Ez azonban nem feltétlenül csillapította a felszabadult indulatokat, a szervezet facebookos oldala tegnap kénytelen-kelletlen felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan nyitottak az őszinte párbeszédre, de a szerintük erőszakos hozzászólókat jelentik, bejegyzéseiket törlik. Mint az ismeretes Calaisnál a migránsok egyes csoportjai bemásznak a kamionok raktereibe, kövekkel, palackokkal dobálják, botokkal fenyegetik a sofőröket. A potyautasok célja az, hogy átkeljenek Nagy-Britanniába. Emiatt egyrészt embercsempészet gyanújába sodorják a kamionosokat, másrészt tönkreteszik az árukészletet, több millió forintos, eurós károkat okoznak. Mi több saját magukban is kárt tesznek, egy húszéves iraki migráns egy magyar kamionban lelte tragikus halálát, amikor egy fékezésnél az árukészlet ráborult. Egy másik magyar kamionos idegeit teljesen felőrölte ez az állapot, a francia motorosrendőrök pedig hiába hajtottak a migránsok közé, a helyzet nem változott.

„Elszemtelenedtek a bevándorlók”

– ezt látják a megtámadott, magyar kamionosok.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink