„Kamukonzultáció helyett az Orbán-kormány viselkedjen kormányként, és nyújtson valódi válságkezelést!”

Jobb, ha nem válik mindenki botcsinálta járványügyi szakemberré, hagyjuk dolgozni a tudósokat – idézi Orbán Viktor szavait a Jobbik közleményében.

Mint fogalmaznak:

most mégis konzultálni akar a hogyan továbbról. Mi sem egyszerűbb ennél, hisz addig is telik az idő, a felelősséget meg, ahogyan azt általában szokta – mint kutya a vizet – lerázhatja magáról.

A néppárti Jobbik szerint hiába a korlátlan felhatalmazás, a miniszterelnök most sem mer egyértelmű döntést hozni, ugyanis „retteg a politikai következményektől.”

Orbán Viktor csütörtökön, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján mondott beszédében azt mondta, várhatóan február közepén indítanak online konzultációt a nyitássál kapcsolatban.

A Jobbik úgy véli azonban, mindezzel csupán – mint fogalmaznak – „a kormányzás a felelősséget akarja szétkenni”, ráadásul mindezt az adófizetők pénzéből.  

Meghirdetik, begyűjtik, feldolgozzák – aztán a legnagyobb politikai haszonelv alapján intézkednek. Közben persze trükköznek: jó sok pénzt elköltenek, frissítik a választói adatbázist, és nem utolsó sorban időt nyernek

– reflektál a Jobbik a konzultációra.

Hozzáteszik, mindeközben egyre nyilvánvalóbb, hogy a magyar vállalkozókat és munkavállalókat semmi sem menti meg a csődtől, legfőképp nem az Orbán-kormány.

Ez a már szokásos „nesze semmi, fogd meg jól” kormányprogram

– írják közleményükben.

A párt szerint mindezzel ellentétben

azonnali kormányzati segítségre lenne szükség a tönk szélére jutott vállalkozóknak, a fizetés nélkül maradt munkavállalóknak és a bajba jutott magyar családoknak.

Ezzel párhuzamosan pedig a jelenleg is nyitva tartó kaszinók és a menzák mintájára, az ezekben megkövetelt járványügyi szabályokkal azonos, azokkal megegyező kritériumoknak megfelelve a vendéglátóhelyeket, edzőtermeket is újra kellene nyitni.

Arról már nem is beszélve, hogy az újabb nemzeti konzultáció 10 milliárdos költségéből sok száz vállalkozást lehetne megmenteni, és nemcsak azokat, amelyek Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartoznak

– húzzák alá feltéve a kérdést:

Hányszor lehet még ezt a szemfényvesztést eljátszani? Csak szólunk: a felelősséget Orbán maga vállalta. Ott az aláírása a vonatkozó kormányrendeleteken.

A néppárti Jobbik mindezek fényében követeli, hogy – mint fogalmaznak – kamukonzultáció helyett az Orbán-kormány viselkedjen kormányként, és nyújtson valódi válságkezelést, hiszen Magyarország élni akar!

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink