Óvatos és szakaszos nyitás jöhet március és április elején

A február 15-i héttel indul az online konzultáció a nyitásról – hangzott el a pénteki kormányinfón.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ismertette, eddig lefelé tartott a járványgörbe, most stagnálást tapasztalnak. Ennek oka a vírus mutációja, mely (virológiai szakvélemények szerint 50 százalékkal) gyorsabban terjed, mint a koronavírus eredeti változata. Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy a harmadik hullám elkerülhető.

A régóta várt nyitással kapcsolatban a kancelláriaminiszter feltételes módban fogalmazott. Mint mondta, óvatos és szakaszos nyitásra készülnek,

ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor legalább két ütemben, március 1-jétől és április elejétől részleges nyitásra sor kerülhet.

Pontosabb időpontot a miniszter nem mondott, egy későbbi kérdésre is április 1-jei vagy 3-ai dátummal válaszolt.

Gulyás tájékoztatott, most regisztráció alapján folytatódik az oltás. Hangsúlyozta, be kell tartani az oltási rendet, amit az operatív törzs felügyel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink