Óvatos és szakaszos nyitás jöhet március és április elején

A február 15-i héttel indul az online konzultáció a nyitásról – hangzott el a pénteki kormányinfón.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ismertette, eddig lefelé tartott a járványgörbe, most stagnálást tapasztalnak. Ennek oka a vírus mutációja, mely (virológiai szakvélemények szerint 50 százalékkal) gyorsabban terjed, mint a koronavírus eredeti változata. Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy a harmadik hullám elkerülhető.

A régóta várt nyitással kapcsolatban a kancelláriaminiszter feltételes módban fogalmazott. Mint mondta, óvatos és szakaszos nyitásra készülnek,

ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor legalább két ütemben, március 1-jétől és április elejétől részleges nyitásra sor kerülhet.

Pontosabb időpontot a miniszter nem mondott, egy későbbi kérdésre is április 1-jei vagy 3-ai dátummal válaszolt.

Gulyás tájékoztatott, most regisztráció alapján folytatódik az oltás. Hangsúlyozta, be kell tartani az oltási rendet, amit az operatív törzs felügyel.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »