Kárpád-medencei tanulmányi versenyt hirdet a Jobbik IT

A Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Jobbik Magyarországért Alapítvány ebben a tanévben is kiírja hagyományos tanulmányi versenyét a Kárpát-medencei középiskolások és a felsőoktatásban tanulók számára – írta közleményében Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja. 

Farkas Gergely aláhúzza: a verseny kiírásának célja olyan kérdések megjelenítése, amelyekkel mindenapjainkban aktuálisan szembesülhetünk, és amelyek lehetőséget nyújtanak a nemzettudat megerősítésére, valamint az értékelvű gondolkodás elsajátítására. Ezt szolgálják a választott témák is. Az idei évben a diákok az alábbi témakörben adhatnak be pályázatot a verseny során:

Középiskolások diákok – „Én itthon maradok” (Reményik Sándor) – A hazához való ragaszkodás, az itthoni boldogulás választásának példája irodalmi műveken keresztül.

Felsőoktatási hallgatóknak – Az európai kultúra identitása és jövője.

Mindkét téma egyaránt aktualitást élvez napjainkban, hiszen sajnos a fiatalok nagy száma hagyja el Magyarországot, és dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét, illetve általánosan tapasztalható az európai identitás válsága és útkeresése – érvel a nemzeti párt politikusa.

Ezért a Jobbik fontosnak tartja, hogy azok a diákok, akik részt vesznek ebben az egész Kárpát-medencére kiterjedő megmérettetésben, egyrészt saját, személyes meglátásaikkal, érzéseikkel fejtsék ki a hazához való kötődés és az itthoni boldogulás kapcsán gondolataikat, másrészt irodalmi műveken keresztül megismerjék azokat az előttünk álló példákat, akik hazaszeretetükről tanúbizonyságot téve szülőföldjükön folytatták megpróbáltatásaikat. Ugyanígy fontos, hogy újra felfedezzük európai gyökereinket, és megleljük azokat a kulturális alapokat, amelyek Európa jövőjének zálogai lehetnek – tette hozzá Farkas Gergely.

A két témának megfelelően ezúttal is közismert személyek segítik majd a döntőben zsűritagként a szervezők munkáját. Az írásos pályázat alapján a végső megmérettetésig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül mindkét kategóriában a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül.

További, részletes információkért KATTINTSON IDE, a pályázat plakátja pedig INNEN tölthető le.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink