📺 Kásler a makói gimnázium tornatanáráról: „a szárazföldi tengerész típusos esete”

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere egy mondat erejéig kitért a „vasalódeszkás” testnevelőtárként elhíresült makói pedagógus esetéről a Miniszteri percek címet viselő alákérdezős interjúsorozatának legfrissebb, hétfői részében.

„Hát én úgy gondolom, hogy a szárazföldi tengerész típusos esete fordult elő. Nyilván a testnevelőtanárt a jó szándék, a kreativitás vezette, de ilyen esetekben érdemes azért a veszélyérzettel is összehangolni az eseménysort”

– marasztalta el mosolyogva a testnevelőt egy „nézői kérdésre” válaszolva a miniszter.

Mint ismert, Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára még a digitális oktatás kezdetén egy olyan videót töltött fel az internetre, amiben vasalódeszkán tanítja meg az úszás alapjait. A humoros, ötletes felvétel hamar hatalmas nézettségre tett szert országszerte.

Az illetékes tankerületi vezető, Balázs József azonban annyira felháborodott ezen, hogy letöröltette a tornatanárral az internetről a felvételt, elvették a tanár csoportjait, és nemcsak eltiltották a tanítástól, de büntetésül ennek ellenére le kellett adnia az aznapi tananyagot az iskola vezetőségének. A már korábbi ügyekben is ellentmondásos döntéseket hozó Balázs József aránytalan retorzióit túlkapásként értékelte az EMMI, Balázs azóta lemondott tankerület-vezetői posztjáról.

Kásler a makói tanár esete mellett az egészségügy újraindulásáról és az operatív törzs napi sajtótájékozatóinak végéről is beszélt a videóban.

(merce.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink